Τρία χρόνια προσπαθώ να χάσω βάρος: χρειάζομαι μια αποτελεσματική δίαιτα

21 Απριλίου 2017
Η ΜΑΤΙΝΑ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΤΟΥ BORO.GR ρωτά

Αναγνώστρια μας ρωτά: Γεια σας είμαι 16 χρονών κάνω δίαιτα 3 χρόνια έχω προσπαθήσει πολλές φόρες να κάνω έμετο ότι τρώω μπας και χάσω κανένα κιλό άλλα χωρίς αποτέλεσμα. Χρειάζομαι μια αποτελεσματική δίαιτα αλλιώς θα αναγκαστώ να αγοράσω διαιτητικά χάπια.

Στο ερώτημά σας απάντησε η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Κυριακή Απέργη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: 

Αγαπητή Ματίνα,

Όπως έχεις παρατηρήσει και μόνη σου το να κάνεις εμετό δεν βοηθάει στην απώλεια βάρους, καθώς το σώμα έχει απορροφήσει ήδη αρκετές θερμίδες, ενώ χαλάει την σχέση σου με την τροφή και είναι επικίνδυνο για την υγεία σου.

Το ίδιο μη αποτελεσματικά, αλλά και επικίνδυνα είναι τα διάφορα φάρμακα αδυνατίσματος. Θα σε συμβούλευα μαζί με τους γονείς σου να επισκεφτείς άμεσα έναν ειδικό πτυχιούχο διαιτολόγο που θα σε μάθει να τρέφεσαι σωστά και να πετύχεις τον στόχο σου με ασφάλεια, φτιάχνοντας μαζί βήμα βήμα ένα πλάνο διατροφής που θα ταιριάζει στις ανάγκες σου, στον τρόπο ζωής σου και στις εκάστοτε κοινωνικές υποχρεώσεις σου.

Η τροφή είναι φάρμαο και πολύτιμο εργαλείο, είναι ένδειξη αγάπης και φροντίδας για τον οργανισμό μας όσα κιλά και αν είμαστε. Πρέπει να μάθεις να την χρησιμοποιείς σωστά και η εξατομικευμένη παρακολούθηση από ειδικό θα σε υποστηρίζει και θα σε εκπαιδεύσει σωστά.

Μην το καθυστερείς, αλλά αναζήτησε βοήθεια άμεσα.

 

Με εκτίμηση Κυριακή Απέργη

Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

MSc Σακχαρώδης Διαβητης και Παχυσαρκία Ιατρική Αθηνών
Ανδρέα Παπανδρέου 13-17
Μελίσσια, ΤΚ 15127, 6987121394 
fb: Κυριακή Απέργη-Διαιτολόγος Διατροφολόγος ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ