Ανοιξιάτικες αλλεργίες: Tα φρούτα που πρέπει να αποφεύγετε!

21 Απριλίου 2017

Eπαναλαμβανόμενα φταρνίσματα, αλλεργική ρινίτιδα, ερεθισμένα μάτια και λαιμός. Μηπως σας θυμίζουν κάτι; Η αλλεργική αντίδραση στη γύρη μπορεί να είναι πολύ ενοχλητική και αφορά ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, για την ακρίβεια εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το θετικό είναι ότι η εποχική αλλεργία μας ταλαιπωρεί συνήθως μόνο μερικούς μήνες το χρόνο, κυρίως από τον Μάρτιο μέχρι και τον Ιούνιο.

Οι αλλεργίες της Άνοιξης οφείλονται κυρίως στη γύρη, αλλά όχι μόνο: τα ακάρεα της σκόνης και σε μικρότερο βαθμό ορισμένα φρούτα που έχουν παρόμοια σύνθεση με τη γύρη, είναι πηγές αλλεργιών.

Το "λάθος" του οργανισμού να μπερδεύει τις τροφές αυτές με συστατικά της γύρη μπορεί να προκαλέσει ήπια αλλεργική αντίδραση με φρούτα όπως τα μήλα, τα ροδάκινα και τα αχλάδια.

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, το 70% των ανθρώπων που έχουν αλλεργία στη γύρη, αντιδρούν αρνητικά όταν καταναλώνουν συγκεκριμένες τροφές.

Ειδικά οι άνθρωποι που πάσχουν από το σύνδρομο της στοματικής αλλεργίας (αλλεργική αντίδραση σε ωμά φρούτα και λαχανικά που έχουν πρωτεΐνες παρόμοιες με τη γύρη), πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα τη διατροφή τους τους "επικίνδυνους" μήνες του χρόνου. Για παράδειγμα, κάποιοι μπορεί να έχουν φαγούρα στο στόμα όταν τρώνε ένα μήλο και άλλοι ένα πρήξιμο στο λαιμό όταν τρώνε ένα πορτοκάλι.

Το λάθος του σώματος είναι ότι μπερδεύει συστατικά του φρούτου με τη γύρη και έτσι προκαλείται στον οργανισμό αλλεργία από αυτή τη διασταυρούμενη αντίδραση.

Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγετε αν ταλαιπωρείστε από ανοιξιάτικες αλλεργίες:
1. Μήλο
2. Βερίκοκο
3. Καρότο
4.Σέλινο
5. Κεράσι
6. Ακτινίδιο
7. Ροδάκινο
8. Αχλάδι
9. Αμύγδαλο
10. Φουντούκι

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...