Κατερίνα Παπακώστα: Από τη ΝΔ βρέθηκε υφυπουργός στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- Η ηθοποιός κόρη, ο επιστήμονας γιος και τα απειλητικά μηνύματα

Η Κατερίνα Παπακώστα ήταν ανάμεσα στους 6 βουλευτές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με αποτέλεσμα να συνεχίσει κανονικά τη θητεία της μέχρι τις εκλογές. Όπως έγινε γνωστό είχε ήδη παραδώσει την παραίτησή της από τη Δευτέρα στον πρωθυπουργό προκειμένου να μην αφήσει κανένα περιθώριο να τη συκοφαντήσουν για… συναλλαγές. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκανε δεχτή την παραίτησή της.

Τα απειλητικά μηνύματα σε Παπακώστα και Δανέλλη

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε, μετά την απολογία του την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου, ο 63χρονος ναυτικός που κατηγορείται ότι απέστειλε απειλητικά μηνύματα στην υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Αικατερίνη Παπακώστα, προκειμένου να μην ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, ο 63χρονος, στις 13 Ιανουαρίου 2019, απέστειλε από το κινητό του τηλέφωνο προς το κινητό της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, δύο μηνύματα με το περιεχόμενο «Έρχεται Γουδί» και «Η Μακεδονία δεν πωλείται», ενόψει της επερχόμενης ψηφοφορίας στη Βουλή με σκοπό να της επιβάλει να ψηφίσει κατά της συμφωνίας αυτής, πράξη που ανάγεται στα καθήκοντά της ως μέλους της ελληνικής Κυβέρνησης και μέλους της Βουλής.

Απολογούμενος ο 63χρονος φέρεται να αρνήθηκε την κατηγορία, πλην όμως να αποδέχθηκε ότι έστειλε τα δύο επίδικα μηνύματα στο κινητό της υφυπουργού υποστηρίζοντας πως η αναφορά στο Γουδί είναι έκφραση ρητορικής προσωπικής άποψης που παραπέμπει σε απόδοση νομικών ευθυνών.

Ούτε ο Σπύρος Δανέλλης γλίτωσε τα απειλητικά μηνύματα. Όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου ύποπτος προσήχθη στην Ασφάλεια Αττικής για αποστολή απειλητικών μηνυμάτων στον βουλευτή, μέσω κινητού τηλεφώνου, για τη θέση του στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 40χρονο που εργάζεται σε ιδιωτική εταιρεία φύλαξης.

katerina papakosta

 

Η Κατερίνα Παπακώστα γεννήθηκε στον Πειραιά το 1961. Είναι παντρεμένη με τον Ταξίαρχο Οικονομικού Θεόδωρο Σιδηρόπουλο, μητέρα 2 παιδιών, του Κωνσταντίνου και της Αγγέλας. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου με Ειδίκευση στο Εμπορικό και το Φορολογικό Δίκαιο και είναι δικηγόρος στο επάγγελμα. Μιλάει τρεις ξένες γλώσσες αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά. Πάμε να δούμε όμως πιο αναλυτικά τη ζωή της πολιτικού που είναι στην επικαιρότητα.

Η πολιτική καριέρα

 

Η Κατερίνα Παπακώστα διετέλεσε Υφυπουργός Υγείας της Κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά το 2014. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τη ΝΔ το 2000 και επανεκλέχθηκε το 2004, το 2007, το 2012 και τον Σεπτέμβριο του 2015. Συμμετείχε στην Ειδική Επιτροπή Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς και στην Επιτροπή Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξεως και Δικαιοσύνης, στην Επιτροπή Μορφωτικών υποθέσεων και στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (2000-2004). Ήταν επίσης πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας- Συρίας. Δραστηριοποιήθηκε έντονα σε θέματα για τα δικαιώματα του παιδιού και της γυναίκας, έχει καταθέσει πληθώρα επερωτήσεων, καθώς και προτάσεις νόμου, οι οποίες έγιναν νόμοι του Κράτους (Ενδοοικογενειακή Βία, Σεξουαλική Παρενόχληση των γυναικών κατά την εργασία).


Ήταν πολιτικό στέλεχος της ΝΔ από το 1988, με ευθύνη για την ενημέρωση του πολιτικού προγράμματος. Το 1990, υπήρξε η νεότερη (πανελλαδικά) υποψήφια Δήμαρχος στην Αγία Βαρβάρα. Δικηγόρος, καθηγήτρια Δικαίου σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ (1992-2000), αλλά και νομικός Σύμβουλος για την κατάρτιση προγράμματος του ΟΕΕΚ.
Το 1997 εκλέγεται Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. (μοναδική εκλεγμένη γυναίκα στο Λεκανοπέδιο). Το 2004 ο Πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής της αναθέτει τη Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων της Ν.Δ. Ήταν επίσης αντιπρόεδρος του διακομματικού Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών (ΕUW). Το 2006 εξελέγη Αντιπρόεδρος Γυναικείων Οργανώσεων στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕPP-WOMEN). Το 2008, βραβεύτηκε με το χρυσό μετάλλιο τιμής του Αλβέρτου Σβάιτσερ για τη δραστηριότητά της στην κοινωνική ζωή του τόπου και για το σημαντικό κοινωφελές της έργο.

katerina-papakwsta
Φωτογραφία: facebook/ Katerina Papakosta II

Μητέρα και σύζυγος

Η Κατερίνα Παπακώστα είναι παντρεμένη με τον Ταξίαρχο Οικονομικού Θεόδωρο Σιδηρόπουλο και είναι μητέρα δύο παιδιών, του Κωνσταντίνου και της Αγγέλας.

katerina-papakwsta-antzela-sidiropoulou
Φωτογραφία: facebook/ Katerina Papakosta II

Η πανέμορφη, ηθοποιός κόρη της

Η πανέμορφη κόρη της Κατερίνας Παπακώστα, Άντζελα Σιδηροπούλου είναι ηθοποιός και οι φωτογραφίες της που έχουν κυκλοφορήσει στα διαδίκτυο είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακές. Αν και είναι μόλις 25 ετών, αποφοίτησε το 2012 από τη Δραματική Σχολή του Γιώργου Αρμένη αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε καθηγητές και συμφοιτητές. Μάλιστα, το πρώτο έργο στο οποίο συμμετείχε ήταν αντίθετο με τις πολιτικές πεποιθήσεις της μητέρα της! Στους λογαριασμούς που διατηρεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποφεύγει να σχολιάζει την πολιτική καριέρα της μητέρας της, εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις.

antzela-sidiropoulou
Φωτογραφία: facebook/ Katerina Papakosta II

Η συγκινητική σχέση με τον γιο της και η επιστημονική του πορεία

 

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό του 36χρονου γιου της, Διδάκτορα Βιολογίας, ο οποίος διαγράφει λαμπρή επιστημονική πορεία παρά τα προβλήματα που προκαλεί στην καθημερινότητά του η αναπηρία του.

«Ο Κωνσταντίνος έχει κινητικά προβλήματα. Αυτό σημαίνει πως δεν μπορεί να έχει τη φυσική δραστηριότητα του έχει ένας μέσος νεαρός άντρας της ηλικίας του. Από την άλλη, έχει μια υπερβάλλουσα νοητική δραστηριότητα, που πραγματικά τον κάνει ξεχωριστό. Κι εγώ και ο άντρας μου-ελπίζω και ο ίδιος ο Κωνσταντίνος- δεν αισθανόμαστε πως υστερεί σε κάτι. Αν τώρα θες να σου μιλήσω ως πολιτικός, θα σου πω πως η πολιτεία δεν έχει κάνει όσα θα έπρεπε να κάνει για τους ανθρώπους με αναπηρία, πως υστερούμε πολύ, ειδικά αν συγκριθούμε με την υπόλοιπη Ευρώπη», είχε πει χαρακτηριστικά σε παλαιότερη συνέντευξή της.

katerina-papakwsta-2
Φωτογραφία: facebook/ Katerina Papakosta II

Μάλιστα όταν ο γιος της είχε ορκιστεί είχε δηλώσει:
«Είμαι υπερήφανη για τον γιο μου! Δεν είναι ανίκανος, απλώς δεν μπορεί να κινηθεί. Αυτό γιατί θα πρέπει να τον εμποδίσει να σπουδάσει, να γίνει επιστήμονας, να γίνει χρήσιμος στο κοινωνικό σύνολο; Αυτό, όμως, πρέπει να το υποστηρίξουμε όλοι μαζί ως οικογένεια και όχι να τον αποθαρρύνουμε ή να τον περιθωριοποιήσουμε. Το μήνυμα είναι ότι τους ανθρώπους με αναπηρία τους στηρίζουμε έμπρακτα, πράγμα που πρέπει να κάνει και η Πολιτεία σε συνεργασία με τις οικογένειες και τα σχολεία. Πρέπει να μάθουμε να αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα και όταν είχα αναλάβει την ευθύνη του υπουργείου Υγείας είχα αναπτύξει δράση πάνω σε αυτό», είχε επισημάνει σε άλλη συνέντευξη στα Παραπολιτικά.

katerina-papakwsta
Φωτογραφία: Facebook/@katerinapapakosta.gr

Η γυμναστική, η μαγειρική και οι ντουλάπες της μαμάς

Η Κατερίνα Παπακώστα έχει καλή σχέση με την άσκηση, αλλά και με την υγιεινή, μεσογειακή διατροφή. Μέχρι και τις πρώτες τάξεις του Λυκείου ήταν αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής.

Η μητέρα της, η κυρία Πηνελόπη είναι εξαιρετική μαγείρισσα. Η ίδια εξαιτίας έλλειψης χρόνου δεν μαγειρεύει σε καθημερινή βάση, αλλά όταν το κάνει της αρέσει να φροντίζει τα πιάτα της. Της αρέσουν επίσης τα vintage ρούχα και τα μοναδικά κομμάτια. Επιλέγει έλληνες σχεδιαστές για τη γκαρνταρόμπα της, ενώ αρκετές φορές ψάχνει για ιδιαίτερα φορέματα στις ντουλάπες της μαμάς της!

Ο πατέρας της υπήρξε χειμερινός κολυμβητής και η αγάπη της για τη θάλασσα είναι πολύ μεγάλη.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

 

 Έλενα Κουντουρά: Το μοντέλο που έγινε υπουργός – Οι 3 μήνες στο Παρίσι με τον Βασίλειο Κωστέτσο, η πορεία της στις πασαρέλες του εξωτερικού και η συγκατοίκηση με τη Σίντι Κρόφορντ

Πάνος Καμμένος: Έγινε βουλευτής στα 28 και παραιτήθηκε από Υπουργός Εθνικής Άμυνας- Ο πρώτος γάμος με την κόρη του ιδιοκτήτη της ΦΑΓΕ και ο έρωτας που γεννήθηκε σε ένα πάνελ

Ευάγγελος Αποστολάκης: Ο ναύαρχος που έγινε υπουργός Εθνικής Άμυνας- Το βιογραφικό, η πτώση με αλεξίπτωτο στα 61 και ο γιος του που έγινε γνωστός από το Master Chef

Σχετικά άρθρα