Light σουβλάκι με ψαρονέφρι, τζατζίκι και λαχανικά

<p><span style="font-size: small;">Light σουβλάκι που κάνει καλό στη γραμμή σου με μόλις 460 θερμίδες!</span></p>
<div class="row mar-top-f rec-instr">
<div class="col-sm-6">
<h3 class="f_size_xxl bold"><span style="font-size: small;">Υλικά</span></h3>
<div class="ed_body">
<ul>
<li><span style="font-size: small;">4 μεγάλες αραβικές πίτες ολικής άλεσης</span></li>
<li><span style="font-size: small;">500 γρ. ψαρονέφρι, κομμένο σε κύβους 3 εκ.</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κουτ. σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας</span></li>
<li><span style="font-size: small;">4 μεγάλα ξύλινα καλαμάκια</span></li>
</ul>
<p><span style="font-size: small;">Για τα λαχανικά</span></p>
<ul>
<li><span style="font-size: small;">8 ντοματίνια, κομμένα στη μέση</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 μέτριο κρεμμύδι, σε φετάκια</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 μικρό καρότο, χοντροτριμμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
</ul>
<p><span style="font-size: small;">Για το τζατζίκι</span></p>
<ul>
<li><span style="font-size: small;">80 γρ. γιαούρτι αγελάδος 2%</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κουτ. γλυκού ξίδι βαλσαμικό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="col-sm-6 sm_mar_top_f">
<h3 class="f_size_xxl bold"><span style="font-size: small;">Διαδικασία</span></h3>
<div class="ed_body">
<p><span style="font-size: small;">Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το λάδι, την πάπρικα, το λεμόνι και τη σόγια. Ρίχνουμε το κρέας, ανακατεύουμε να καλυφθεί παντού με τη μαρινάδα, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να μαριναριστεί.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Λαχανικά</span><br /><span style="font-size: small;">Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα να μαριναριστούν.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Τζατζίκι</span><br /><span style="font-size: small;">Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το τζατζίκι με ένα κουτάλι. Διατηρούμε στο ψυγείο. Σουβλάκια: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στη λειτουργία του αέρα και στρώνουμε ένα μέτριο ρηχό ταψί με λαδόκολλα. Περνάμε το κρέας στα καλαμάκια, τα βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για 8 λεπτά από τη μία πλευρά. Τα γυρίζουμε και τα ψήνουμε για άλλα 8 λεπτά, μέχρι να γίνει το κρέας και να ροδίσει. Ελέγχουμε κόβοντας ένα κομμάτι – δεν πρέπει να είναι ροζ στο εσωτερικό του. Ζεσταίνουμε ελαφρώς τις πίτες. Βγάζουμε τα καλαμάκια, μοιράζουμε το κρέας στις πίτες μαζί με το μείγμα των λαχανικών και του τζατζικιού. Αν θέλουμε, βάζουμε και πρασινάδες της αρεσκείας μας, όπως μαρούλι, ρόκα, λόλα. Τυλίγουμε και σερβίρουμε.</span></p>
<ul>
<li><span style="font-size: small;"><em class="bd_Emphasis">Γλιτώνουµε 140 θερµίδες, 14 γρ. λίπος (ανά µερίδα σε σύγκριση µε ένα «κανονικό» σουβλάκι).</em></span></li>
</ul>
<div><span style="font-size: small;">Πηγή: gastronomos.gr</span></div>
</div>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα