Βελουτέ σούπα λαχανικών

<p><span style="font-size: small;"><strong>Μια σούπα ιδανική για δίαιτα αλλά και για υγιεινή διατροφή αφού περιέχει πολλά λαχανικά, πλούσια σε βιταμίνες και στοιχεία, βρασμένα και πολτοποιημένα.</strong></span></p>
<h3><span style="font-size: small;">Τι χρειαζόμαστε:</span></h3>
<div class="rr_ingredients">
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">5 πατάτες</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">7 καρότα</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">5 κολοκύθια</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">λίγο κουνουπίδι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κόκκινη πιπεριά</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">λίγο σέλινο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κ. σ. τυρί φιλαδέλφια light</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κύβο ζωμό κοτόπουλο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1/2 κ. γλ. αλάτι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">πιπέρι</span></li>
</ul>
<div>
<div class="recipe">
<div class="rr_steps">
<h3><span style="font-size: small;">Πώς το κάνουμε:</span></h3>
<ol class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Ξεκινάμε κόβοντας τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια ώστε να μπορούν να βράσουν εύκολα και στη συνέχεια τα βράζουμε σε αρκετό νερό μέχρι να μαλακώσουν, δηλαδή περίπου είκοσι λεπτά.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Αφού βράσουν κρατάμε περίπου τέσσερις κούπες από το νέρο που έβραζαν τα λαχανικά.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Στη συνέχεια πολτοποιούμε τα λαχανικά αφού πρώτα τα έχουμε στραγγίσει απο το υπόλοιπο νερό που δεν χρειαζόμαστε.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Στο ζεστό νερό που μας έχει απομείνει διαλύουμε το ζωμό και ρίχνουμε τα πολτοποιημένα λαχανικά, το τυρί φιλαδέλφια, το αλάτι και πιπέρι.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Αφήνουμε το μείγμα να βράσει σε μέτρια φωτιά για ένα λεπτό και στη συνέχεια σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.</span></li>
</ol></div>
</div>
<div class="rr_comments">
<h3><span style="font-size: small;">Λίγα μυστικά ακόμα</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Σε όποιον αρέσει το πιπέρι ας προσθέσει αρκετό γιατί πάει πολύ στη σουπίτσα.</span></p>
</div>
</div>
</div>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.sintagespareas.gr</span></p>

Σχετικά άρθρα