Οκλαχόμα: Τουλάχιστον 9 νεκροί από τους ανεμοστρόβιλους

Στους εννέα ανέρχονται οι νεκροί από τους νέους ανεμοστρόβιλους που έπληξαν το βράδυ της Παρασκευής την Οκλαχόμα, δέκα ημέρες μετά τον όλεθρο που έσπειρε στην πόλη Μουρ της Πολιτείας αυτής άλλος ανεμοστρόβιλος, σκοτώνοντας 24 ανθρώπους.

Οι ιατροδικαστικές υπηρεσίες επιβεβαίωσαν ότι ο αριθμός των θυμάτων ανέβηκε στους 9. Πέντε από αυτούς δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί. Οι περισσότεροι σκοτώθηκαν όταν τα αυτοκίνητά τους παρασύρθηκαν από τους πολύ ισχυρούς ανέμους.

Η μετεωρολογική υπηρεσία ήρε την προειδοποίηση για ανεμοστρόβιλους στην Οκλαχόμα, όμως η Πολιτεία παραμένει σε επιφυλακή για ενδεχόμενες σφοδρές καταιγίδες και πλημμύρες.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν –87 κατά την τοπική εφημερίδα The Oklahoman– ενώ έχουν προκληθεί και σημαντικές υλικές ζημιές.

Με βάση τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας, οι άνεμοι θα κατευθυνθούν προς τα ανατολικά. Στο γειτονικό Μιζούρι ο κυβερνήτης Τζέι Νίξον κήρυξε την Πολιτεία σε κατάσταση ανάγκης και κάλεσε τους κατοίκους να παρακολουθούν τις καιρικές συνθήκες ώστε να προλάβουν να μπουν σε καταφύγια ή να μετακινηθούν προς ασφαλέστερες περιοχές εάν παραστεί ανάγκη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα