Μελιτζανοκεφτέδες

<h3><span style="font-size: small;">Τι χρειαζόμαστε:</span></h3>
<div class="rr_ingredients">
<ul>
<li><span style="font-size: small;">5-6 μελιτζάνες φλάσκες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 αβγά</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 κιλό τριμμένο κεφαλοτύρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 1/2 φλυτζάνι μουσκεμένη ψίχα ψωμιού</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κουταλάκι σόδα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κουταλάκι ξερό κρεμμύδι ψιλικομμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 φυλλαράκια δυόσμο ή ξερό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 κουταλιές ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι / πιπέρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">φρυγανιά τριμμένη</span></li>
</ul>
<h3><span style="font-size: small;">Πώς το κάνουμε:</span></h3>
<ol>
<li><span style="font-size: small;">Πλένετε τις μελιτζάνες και με πιρούνι τις τρυπάτε σε 2 με 3 σημεία και τις ρίχνετε σε αλατισμένο νερό που βράζει. Αφού βράσουν πολύ καλά, τις στραγγίζετε, τις ξεφλουδίζετε και τις κάνετε πουρέ στο blender ή στο γουδί ( βγαίνει 2 φλιτζάνια περίπου)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">Σε λεκανίτσα, ρίχνετε τα 2 φλυτζάνια από τον πολτό, το 1 1/2 φλιτζάνι από την ψίχα, τα 2αβγά, το 1/2 κιλό κεφαλοτύρι τριμμένο, 1 κουταλάκι σόδα, 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο, το δυόσμο, το λάδι, αλάτι / πιπέρι και ένα κουταλάκι από το ψιλοκομμένο κρεμμύδι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">Ζυμώνετε καλά τα υλικά και πλάθεθε μπαλίτσες, βρέχοντας τα χέρια σας σε νερό. Περνάτε τους μελιτζανοκεφτέδες από τη γαλέτα και τηγανίζετε σε άφθονο λάδι να ροδίσουν</span></li>
<li><span style="font-size: small;">Σερβίρετέ τους ζεστούς</span></li>
</ol>
<h3><span style="font-size: small;">Λίγα μυστικά ακόμα</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Νόστιμο ορεκτικό! Γαρνίρετε με φέτες καρότο, φύλλα μαρουλιού και τριμμένο κεφαλοτύρι ή μαγιονέζα!</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.sintagespareas.gr</span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα