Συρία: Συνεχίζονται οι μάχες στο Κουσέιρ

Ο συριακός στρατός ανακατέλαβε χθες δύο κοινότητες αλαουιτών στην επαρχία Χάμα, μετά από σφοδρές μάχες πολλών εβδομάδων, όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση που βασίζεται σε ένα ευρύ δίκτυο ακτιβιστών και γιατρών, ο στρατός ανακατέλαβε τα χωριά Ταλισίγιε και Τζανινέχ που είχαν εγκαταλειφθεί από τους κατοίκους τους όταν τέθηκαν υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Το Παρατηρητήριο πρόσθεσε ότι συνεχίζονται οι μάχες στο Κουσέιρ, όπου ο στρατός και οι μαχητές της Χεζμπολάχ που τον στηρίζουν ετοιμάζονται να επιτεθούν στους τελευταίους θύλακες των ανταρτών.

Το Κουσέιρ, στο οποίο έχουν ξεσπάσει σφοδρές συγκρούσεις από τις 19 Μαΐου, θεωρείται κρίσιμης σημασίας για το καθεστώς αφού βρίσκεται πάνω στον δρόμο που συνδέει την πρωτεύουσα Δαμασκό με τα παράλια.

Μάχες αναφέρθηκαν και στην Νταμπάα, κοντά στο Κουσέιρ. Υπάρχουν θύματα και από τις δύο πλευρές αλλά και μεταξύ των αμάχων. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, πέντε μέλη μιας οικογένειας έχασαν τη ζωή τους όταν το σπίτι τους δέχτηκε επίθεση από το στρατό.

Με βάση τον προσωρινό απολογισμό της οργάνωσης, μέχρι στιγμής χθες έχουν σκοτωθεί σε όλη τη χώρα τουλάχιστον 60 άνθρωποι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα