Yγιεινά και απολαυστικά ταρτάκια της άνοιξης

<p>Ένα δροσερό ταρτάκι, πλούσιο σε διαιτητικές ίνες και ωφέλιμα λιπαρά, αλλά και μία καλή πηγή πρωτεΐνης</p>
<p><strong><br /></strong></p>
<p><strong>Για 6 μικρά ή 3 μεσαία ταρτάκια</strong></p>
<p><strong>Για τη βάση:</strong></p>
<p>150 γραμμάρια αποξηραμένα σύκα<br />120 γραμμάρια βούτυρο αμυγδάλου<br />1 κ.γλυκού βούτυρο (αγελαδινό ή κατσικίσιο)<br />1 πρέζα αλάτι<br />Κανέλλα<br />Γαρύφαλλο<br />1 πρέζα σκόνη ή 1 κ.γλυκού ξύσμα από τζίντζερ<br />1 κ.γλυκού ξύσμα λεμονιου</p>
<p><br /><strong>Για την κρέμα:</strong></p>
<p>100 γραμμάρια ανθότυρο Κρήτης ή άλλο κρεμώδες ανθότυρο<br />100 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό 2%<br />100 γραμμάρια κάσιους μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ<br />3 κ.σούπας μέλι<br />1 σταγόνα από φυσικό απόσταγμα βανίλιας</p>
<p><strong>Εκτέλεση:</strong></p>
<p><br />Ξεκίνα τα ανοιξιάτικα ταρτάκια αναμειγνύοντας τα σύκα με το βούτυρο αμυγδάλου και το κλασσικό βούτυρο στο μπλέντερ μέχρι να θρυμματιστούν καλά τα σύκα και να σχηματιστεί μία «πάστα» που μπορείς να την πλάσεις με τα χέρια σου. Πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά της βάσης και σχημάτισε μία μπάλα με τη ζύμη σου που θα αφήσεις στο ψυγείο για μισή ώρα να σφίξει. Είναι πιθανό να υπάρχουν μικρά κομματάκια από σύκο, που κάνουν το ταρτάκι ακόμα πιο απολαυστικό!</p>
<p>Μετά, έρχεται η ώρα για την κρέμα: με τη βοήθεια του μπλέντερ, σχημάτισε μία πηχτή κρέμα από τα μουλιασμένα κάσιους, χτυπώντας σε μεσαία ταχύτητα για λίγα λεπτά. Πρόσθεσε το μέλι και το απόσταγμα βανίλιας για να βοηθήσεις την ομογενοποίηση, και όταν αυτό έχει πετύχει ανάμειξε με μία κουτάλα το ανθότυρο και το γιαούρτι. Επειδή από τη φύση του το τυρί ποικίλλει ως προς την ξινή ή γλυκιά του επίγευση, ίσως χρειαστεί να παρέμβεις ανάλογα με το γούστο σου αφού δοκιμάσεις την κρέμα που δημιούργησες!</p>
<p>Άπλωσε τη ζύμη σου σε μικρές φόρμες για ταρτάκια ή σε μία μεγάλη ταρτιερα 22 εκατοστών αν θες ένα ενιαίο γλύκισμα. Επίσης μπορείς να σχηματίσεις με τα χεράκια σου όμοιους κυκλικούς δίσκους με τη ζύμη, αρκεί να αυξήσεις λίγο το ύψος τους στην περίμετρο.</p>
<p>Άπλωσε από πάνω την κρέμα, και μετά από μία ωρίτσα αναμονής στο ψυγείο, τα ταρτάκια είναι έτοιμα προς απόλαυση!!</p>
<p>Σέρβιρέ τα με φράουλες κομμένες στα τέσσερα και πασπάλισέ τα με λίγο κακάο, για απογείωση του ουρανίσκου.</p>
<p> </p>
<table style="width: 600px;" border="1" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td valign="bottom" width="179">
<p><strong>Διατροφική Ανάλυση</strong></p>
</td>
<td valign="bottom" width="69"> </td>
</tr>
<tr>
<td valign="bottom" width="179"> </td>
<td valign="bottom" width="69">
<p><strong>100 g</strong></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td valign="bottom" width="179">
<p>Ενέργεια (kcal)</p>
</td>
<td valign="bottom" width="69">
<p>395,9</p>
</td>
</tr>
<tr>
<td valign="bottom" width="179">
<p>Ολικά λιπαρά (g)</p>
</td>
<td valign="bottom" width="69">
<p>24,1</p>
</td>
</tr>
<tr>
<td valign="bottom" width="179">
<p>Κορεσμένα (g)</p>
</td>
<td valign="bottom" width="69">
<p>4,7</p>
</td>
</tr>
<tr>
<td valign="bottom" width="179">
<p>Τρανς (g)</p>
</td>
<td valign="bottom" width="69">
<p>0,1</p>
</td>
</tr>
<tr>
<td valign="bottom" width="179">
<p>Χοληστερόλη (mg)</p>
</td>
<td valign="bottom" width="69">
<p>13,2</p>
</td>
</tr>
<tr>
<td valign="bottom" width="179">
<p>Νάτριο (mg)</p>
</td>
<td valign="bottom" width="69">
<p>90,7</p>
</td>
</tr>
<tr>
<td valign="bottom" width="179">
<p>Ολικοί υδατάνθρακες (g)</p>
</td>
<td valign="bottom" width="69">
<p>38,6</p>
</td>
</tr>
<tr>
<td valign="bottom" width="179">
<p>Διαιτητικές ίνες (g)</p>
</td>
<td valign="bottom" width="69">
<p>5,6</p>
</td>
</tr>
<tr>
<td valign="bottom" width="179">
<p>Σάκχαρα (g)</p>
</td>
<td valign="bottom" width="69">
<p>26 g</p>
</td>
</tr>
<tr>
<td valign="bottom" width="179">
<p>Πρωτείνες (g)</p>
</td>
<td valign="bottom" width="69">
<p>12,8</p>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<p><span>Γράφτηκε απο </span><span class="vcard author"><span class="fn">Κλέλια Καραγιαννάκη / Φοιτήτρια Χαροκοπείου</span></span></p>
<p>Πηγή:<a href="http://www.diatrofi.gr">www.diatrofi.gr</a></p>
<p> </p>
<p> </p>

Σχετικά άρθρα