Oμελέτα με καραμελωμένα λαχανικά

<p>Μ<span style="font-size: small;">ία λαχταριστή ομελέτα γαλλικού στυλ με κάποιες μικρές ελληνικές πινελιές.Ένα ωραίο ολοκληρωμένο πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνες και και άλλα θρεπτικά συστατικά. Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε.</span></p>
<p><strong><span style="font-size: small;">Τι χρειαζόμαστε:</span></strong></p>
<p><strong></strong><br /><span style="font-size: small;">2 αυγά</span><br /><span style="font-size: small;">1 φρέσκο κρεμμύδι</span><br /><span style="font-size: small;">1 κόκκινη πιπεριά ή μια πράσινη πιπεριά</span><br /><span style="font-size: small;">1/2 καρότο</span><br /><span style="font-size: small;">3 ντοματίνια</span><br /><span style="font-size: small;">1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: small;">2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: small;">λίγο τυρί τριμμένο</span><br /><span style="font-size: small;">λίγο αλάτι</span><br /><span style="font-size: small;">μπόλικο πιπέρι</span><br /><span style="font-size: small;">1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κάρυ</span><br /><span style="font-size: small;">λίγη ρίγανη ή θυμάρι</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Πώς το κάνουμε:</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε την μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ζεστή φωτιά.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το καρότο και τα 3 ντοματίνια.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Αφού το λάδι ζεσταθεί βάζουμε τα λαχανικά και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε για να καραμελώσουν.</span><br /><span style="font-size: small;">Αφού καραμελώσουν βάζουμε λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και τα βάζουμε σε ένα πιατάκι.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Σπάμε τα δύο αυγά τα ανακατεύουμε και τα βάζουμε στο τηγάνι που είναι στη φωτιά.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Όταν η ομελέτα είναι στο τηγάνι την τραβάμε από τις άκρες και γέρνουμε το τηγάνι για να πάει το υπόλοιπο αυγό.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Όταν όλο το αυγό ψηθεί με αυτόν τον τρόπο βάζουμε στην μέση τα λαχανικά, αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά, διπλώνουμε την ομελέτα, βάζουμε το κάρυ και την σερβίρουμε σε ένα πιάτο.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Βάζουμε την άλλη κουταλιά ελαιόλαδο, μπόλικο πιπέρι, αλάτι, θυμάρι ή ρίγανη και τρίβουμε λίγο τυρί.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Λίγα μυστικά ακόμα</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Ποτέ δεν γυρνάμε την ομελέτα στο τηγάνι! Το τυρί κατά προτίμηση να είναι παρμεζάνα.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Πηγή: sintagespareas.gr</span></p>

Σχετικά άρθρα