Λαζάνια με κυμά και μπέικον!

<h2><span style="font-size: small;">Υλικά</span></h2>
<h2><span style="font-size: small;">1 πακέτο λαζάνια με αβγό,</span></h2>
<p><span style="font-size: small;">700γρ. κιμά χοιρινό (διπλοαλεσμένο),</span><br /><span style="font-size: small;">1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,</span><br /><span style="font-size: small;">5 φέτες μπέικον,</span><br /><span style="font-size: small;">1 φλ. Passata,</span><br /><span style="font-size: small;">1 κουταλάκι πάστα ντομάτας,</span><br /><span style="font-size: small;">½ κουταλάκι κανέλα,</span><br /><span style="font-size: small;">2 κουταλιές ελαιόλαδο,</span><br /><span style="font-size: small;">1 κουταλιά γαλέτα (φρυγανιά),</span><br /><span style="font-size: small;">αλάτι, πιπέρι.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Για την μπεσαμέλ</strong></span><br /><span style="font-size: small;">1 λίτρο γάλα,</span><br /><span style="font-size: small;">4 κουταλιές αλεύρι,</span><br /><span style="font-size: small;">4 κουταλιές ελαιόλαδο,</span><br /><span style="font-size: small;">2 πρέζες μοσχοκάρυδο,</span><br /><span style="font-size: small;">½ κουταλάκι ζωμό σε σκόνη,</span><br /><span style="font-size: small;">1 κρόκος αβγού,</span><br /><span style="font-size: small;">4 κουταλιές τυρί τριμμένο,</span><br /><span style="font-size: small;">αλάτι, πιπέρι.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>EΚΤΕΛΕΣΗ</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Βάζετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και όταν ζεσταθεί προσθέτετε τον κιμά. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε μέχρι να ασπρίσει ο κιμάς. Στη συνέχεια, προσθέτετε το κρεμμύδι και βράζετε περίπου πέντε λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Ακολούθως, κόβετε το μπέικον σε μικρά κομματάκια και τα τσιγαρίζετε σε ένα τηγάνι. Τα προσθέτετε στον κιμά. Τέλος, ρίχνετε τον ντοματοχυμό Passata, την κανέλα και την πάστα ντομάτας. Συνεχίζετε το βράσιμο περίπου δέκα λεπτά σε μέτρια φωτιά και διορθώνετε τη γεύση με αλατοπίπερο. Για την μπεσαμέλ: Σε μία κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και το αλεύρι. Ανακατεύετε μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ ξανθό χρώμα. Προσθέτετε το γάλα και το ζωμό. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να σφίξει η μπεσαμέλ. Βάζετε το μοσχοκάρυδο, το μισό τυρί, το αβγό, αλάτι και πιπέρι. Πασπαλίζετε το εσωτερικό ενός πυρίμαχου σκεύους με τη φρυγανιά. Απλώνετε μια στρώση με λαζάνια, μια ποσότητα κιμά και λίγη μπεσαμέλ. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία ακόμα τρεις φορές. Στην τελευταία στρώση απλώνετε τον κιμά και όλη την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για περίπου 25-30 λεπτά.</span></p>
<h2>Tip</h2>
<p><span style="font-size: small;">Η συνταγή γίνεται εξίσου απολαυστική αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε λαζάνια με σπανάκι.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Πηγή: xrysessyntages.com</span></p>

Σχετικά άρθρα