Σαλάτα με φακές και χαλλούμι!

<h2><span style="font-size: small;">ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4-6 ΑΤΟΜΑ</span></h2>
<p><span style="font-size: small;">1 φλ. φακές (ψιλές καλύτερα),</span><br /><span style="font-size: small;">1 μικρό κρεμμύδι ξεφλουδισμένο,</span><br /><span style="font-size: small;">2 φύλλα δάφνης,</span><br /><span style="font-size: small;">1 εσαλότ (Shallot, ροζ κρεμμύδι) ή 1 φρέσκο κρεμμυδάκι σε λεπτά φετάκια,</span><br /><span style="font-size: small;">2 κουταλιές χυμό λεμονιού,</span><br /><span style="font-size: small;">16 ντοματίνια (250-300 γρ.) κομμένα στα δυο,</span><br /><span style="font-size: small;">2 κουταλιές ελαιόλαδο + 1 κουταλιά επιπλέον,</span><br /><span style="font-size: small;">1 γερή χούφτα φυλλαράκια φρέσκου κόλιανδρου,</span><br /><span style="font-size: small;">1 μέτριο χαλλούμι σε κύβους,</span><br /><span style="font-size: small;">αλάτι, πιπέρι.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>ΕΚΤΕΛΕΣΗ</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Σκεπάζετε τις φακές με κρύο νερό, τις αφήνετε να κοχλάσουν σε δυνατή φωτιά, τις στραγγίζετε, τις ξεπλένετε με κρύο νερό και τις ξαναβάζετε στην κατσαρόλα. Προσθέτετε τη δάφνη, το κρεμμύδι και μπόλικο νερό (6 φλ. περίπου) και τις αφήνετε να κοχλάσουν. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τις σιγοβράζετε για 20-30 λεπτά (ανάλογα με το είδος της φακής) μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να τις βαρυψήσετε για να λιώσουν. Τις αλατοπιπερώνετε προς το τέλος του ψησίματος και πετάτε τη δάφνη και το κρεμμύδι. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν.</span><br /><span style="font-size: small;">Ανακατεύετε το λεμόνι με το εσαλότ ή το φρέσκο κρεμμυδάκι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε τις φακές, τα ντοματίνια και το ελαιόλαδο και λίγο αλατοπίπερο. Ανακατεύετε τη σαλάτα και τη βάζετε στο ψυγείο λίγο πριν το σερβίρισμα.</span><br /><span style="font-size: small;">Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι στη φωτιά και το αλείφετε με το επιπλέον ελαιόλαδο. Βάζετε μέσα τους κύβους του χαλλουμιού και τους ψήνετε, γυρίζοντάς τους μέχρι να ροδίσουν παντού. Βγάζετε τη σαλάτα από το ψυγείο και την απλώνετε σε πιατέλα ή τη μοιράζετε σε πιάτα. Βάζετε από πάνω το χαλλούμι, σκορπάτε στην επιφάνειά της τον κόλιανδρο και τη σερβίρετε.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Πηγή: xrysessyntages.com</span></p>

Σχετικά άρθρα