Κατσικάκι φρικασέ µε λαχανικά

<div class="recipe-ingredients-container print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">1½ κιλό κατσίκι σε μερίδες (σπάλα και χεράκι)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">4 πατάτες κομμένες στα τέσσερα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">10 αγκινάρες καθαρισμένες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">250 γραμμ. αρακάς</span></li>
<li><span style="font-size: small;">5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κρεμμύδι ξερό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">4 καρότα κομμένα σε φέτες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 αυγά</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 λεμόνια (χυμός)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Ξεκινάμε το κατσικάκι<strong> </strong>φρικασέ, πλένοντας καλά το κρέας (μερίδες).  Το βάζουμε σε μία κατσαρόλα. Το σκεπάζουμε με κρύο νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει έως ότου πιει όλα τα υγρά του, περίπου για 25 λεπτά. </span><span style="font-size: small;">Τότε προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι. Τα αφήνουμε 5 λεπτά να μαραθούν καλά. Προσθέτουμε τις πατάτες, τις αγκινάρες, τον αρακά και τα καρότα. Συμπληρώνουμε λίγο νερό, ίσα που να μισοσκεπάζει τα υλικά, και σιγοβράζουμε για 35-40 λεπτά.</span></p>
<span style="font-size: small;"><strong>Ελέγχουμε το αλατοπίπερο στο κατσικάκι φρικασέ και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.</strong></span>
<p><span style="font-size: small;">Κάνουμε αυγολέμονο και το αραιώνουμε με λίγο ζωμό από το φρικασέ. Περιχύνουμε το φαγητόκαι κουνάμε την κατσαρόλα από τα χερούλια. </span><span style="font-size: small;">Πρέπει να είναι δεμένη η σάλτσα και να μην έχει πολλά ζουμιά. Αν το κρέας είναι βρασμένο και το φαγητό έχει πολύ ζωμό, δυναμώνουμε τη φωτιά, βγάζουμε το καπάκι και βράζουμε δυνατά για 5-6 λεπτά να ρεντουίρει, να μειωθεί ο ζωμός, και μετά κάνουμε το αυγολέμονο.</span></p>
<p>πηγή: http://www.argiro.gr</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα