Κεμπάπ γιαουρτλού, με τέλεια σάλτσα εζμέ

<div class="recipe-ingredients-container print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">1 κιλό αρνίσιο κιμά περασμένο μία φορά από τη μηχανή του κιμά ή ανάμεικτο αρνί και μοσχάρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 ψημένες πιπεριές Φλωρίνης (εμπορίου ή σπιτικές)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. γιαούρτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. γεμάτες πάπρικα γλυκιά</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.σ. τσιμένι (μείγμα μπαχαρικών)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">πίτες για σουβλάκι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">γιαούρτι στραγγιστό</span></li>
</ul>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για τη σάλτσα εζμέ</span></h5>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">4 κ.σ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 σκόρδο ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">πάπρικα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 κουτ. κοκκινοπίπερο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.σ λεμόνι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 πρέζες ξερό δυόσμο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.γ. σουμάκ</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. πετιμέζι ή κρέμα βαλσαμικού</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κουτ. πάστα ψητής πιπεριάς</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Για το κεμπάπ γιαουρτλού, ο κιμάς πρέπει να έχει αρκετό λίπος. Γι’ αυτό προτιμούμε αρνί που έχει μπόλικο λίπος. Βάζουμε τον κιμά στον κάδο του μίξερ (θα ζυμώσουμε με το γάντζο ζυμώματος). Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές και αφαιρούμε τους σπόρους, τις ψιλοκόβουμε και τις προσθέτουμε. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το μαϊντανό, την πάπρικα, το τσιμένι και το αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε αρκετή ώρα τον κιμά, μέχρι να αλλάξει χρώμα και να ασπρίσει. Ο κιμάς είναι έτοιμος, όταν πιάνοντάς τον με τα δάχτυλα αρχίσει να κολλάει (χρειάζεται περίπου 10 λεπτά ζύμωμα). Σκεπάζουμε τον κιμά και τον αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει, ώστε να πλάθεται. Παίρνουμε πλακέ σούβλες για κεμπάπ και τις «ντύνουμε» με το μείγμα. Ψήνουμε στη σχάρα για 7-8 λεπτά από την κάθε πλευρά. Τοποθετούμε τα κεμπάπ πάνω στις πίτες, βάζουμε από πάνω τη σάλτσα και το γιαούρτι και σερβίρουμε.</span></p>
<h2><span style="font-size: small;">Φτιάχνουμε σάλτσα εζμέ για το κεμπάπ γιαουρτλού</span></h2>
<p><span style="font-size: small;">Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και παγώνουμε τη σαλάτα μία ώρα πριν σερβίρουμε.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα