Κοτόπουλο πανέ με πικάντικη sauce

<p><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά για</strong> 4 παιδιά</span><br /><span style="font-size: small;"><strong>Προετοιμασία </strong>10 λεπτά</span><br /><span style="font-size: small;"><strong>Μαγείρεμα </strong>20 λεπτά</span></p>
<div class="ylika"><span style="font-size: small;"><strong>Yλικά</strong></span>
<p><span style="font-size: small;">-4 φιλέτα κοτόπουλου από στήθος, χωρίς κόκαλο</span><br /><span style="font-size: small;">-1 μπουκάλι ξινόγαλα</span><br /><span style="font-size: small;">-1½ φλιτζάνι καλαμποκάλευρο</span><br /><span style="font-size: small;">-2 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό</span><br /><span style="font-size: small;">-½ λίτρο σπορέλαιο</span><br /><span style="font-size: small;">-αλάτι</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Για τη sauce</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">-1 κεσεδάκι γιαούρτι</span><br /><span style="font-size: small;">-2 κουτ. σούπας μαγιονέζα</span><br /><span style="font-size: small;">-λίγο αγγουράκι τουρσί</span><br /><span style="font-size: small;">-1 κουτ. σούπας μουστάρδα</span><br /><span style="font-size: small;">-λίγο μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: small;">-½ λεμόνι (τον χυμό του)</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Eκτέλεση</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μπαστουνάκια πάχους 3 εκ. περίπου και τα αλατίζουμε. Αναμειγνύουμε σε μπολ το καλαμποκάλευρο με το σιμιγδάλι και πανάρουμε στο μείγμα το κοτόπουλο. Τινάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου να φύγει το περιττό αλεύρι και τα βουτάμε στο ξινόγαλα. Αλευρώνουμε για μία φορά ακόμη και αφήνουμε τα κομμάτια στο ψυγείο για λίγο. Τρίβουμε το αγγουράκι τουρσί και το ανακατεύουμε σε μπολ με το γιαούρτι. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού και τον μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε τα υλικά της sauce καλά. Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Σερβίρουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα τοποθετώντας στο πλάι της ένα μπολάκι με την πικάντικη sauce.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.thecookbook.gr</span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα