Φασολάδα άσπρη Ανοιξιάτικη

<div class="recipe-ingredients-container print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">1/2 φλ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">500 γρ. μέτρια ή ψιλά φασόλια</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 καρότα κομμένα σε μικρά καρέ</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 λίτρα νερό ζεστό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 μικρή πατάτα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 ματσάκι σέλινο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 ματσάκι άνηθο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι και πιπέρι 1 ματσάκι σέσκουλα 1 ματσάκι λάπαθα 2 λεμόνια</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p class="m_-5718085716947672405p1"><span style="font-size: small;">Για την άσπρη φασολάδα, δεν χρειάζεται να μουλιάσουμε από πριν τα φασόλια. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό να τα σκεπάζει, και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 35-40 λεπτά, ίσα να μισομαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά. Βάζουμε 3 κ.σ ελαιόλαδο (από το συνολικό), σε βαθιά κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλερι. Τα ανακατεύουμε καλά, να λαδωθούν. Τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.<span class="m_-5718085716947672405Apple-converted-space"> </span>Ρίχνουμε τα μισοβρασμένα φασόλια, το σέλινο ψιλοκομένο και συμπληρώνουμε βραστό νερό να καλύπτει τα υλικά και να εξέχει 4-5 εκατοστά από την επιφάνειά τους. Τρίβουμε την πατάτα σε χοντρό τρίφτη και την προσθέτουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τη φασολάδα για 30-35 λεπτά. Τότε αλατοπιπερώνουμε κι αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο μπούκοβο. Ριχνουμε μέσα τον άνηθο και τα ψιλοκομένα χόρτα. Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αφενός γιατί είναι πιο υγιεινό (το ελαιόλαδο κρατάει όλα του τα αρώματα και τα θρεπτικά συστατικά) και πιο γευστικό, αφετέρου γιατί αυτός είναι ένας τρόπος να χυλώσουν τα όσπρια. Αφήνουμε τη φασολάδα να βράσει για ακόμα λίγα λεπτά, μέχρι να χυλώσουν καλά τα φασόλια και ο ζωμός τους να μοιάζει με πυκνή σάλτσα. Προσθετουμε το λεμόνι στο τέλος κι ελέγχουμε το αλατοπίπερο.</span></p>
<p class="m_-5718085716947672405p1"><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα