Κοκκινιστό κοτόπουλο με ελιές και φέτα

<ul class="list list-inline">
<li>Μερίδες: <span>4</span></li>
<li>Χρόνος προετοιμασίας: <span>15 λεπτά</span></li>
<li>Χρόνος ψησίματος: <span>1 ώρα</span></li>
</ul>
<h4>Υλικά</h4>
<ul class="list">
<li>1 κοτόπουλο τεμαχισμένο</li>
<li>Αλάτι &amp; Φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
<li>3 κσ. αλεύρι</li>
<li>1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μέτρια κομμάτια</li>
<li>2 κ.σ. τοματοπελτέ</li>
<li>400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες (φρέσκιες το καλοκαίρι &amp; κονσέρβα τον χειμώνα)</li>
<li>100 γρ. νερό</li>
<li>1 ξυλαράκι κανέλα</li>
<li>10 κόκκους μπαχάρι</li>
<li>Ελαιόλαδο</li>
<li>200 γρ. φέτα, κομμένη σε κυβάκια</li>
<li>100-150 γρ. πράσινες ελιές σε ροδέλες</li>
</ul>
<h4>Υλικά για τις χυλοπίτες</h4>
<ul class="list">
<li>500 γρ. χυλοπίτες</li>
<li>2 κ.σ. ελαιόλαδο</li>
<li>Αλάτι &amp; Πιπέρι</li>
<li>150 γρ. κεφαλογραβιέρα</li>
</ul>
<p> </p>
<h4>Εκτέλεση</h4>
<div>
<p>1) Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο και το αλευρώνουμε καλά από όλες τις μεριές. Σε μία πλατιά κατσαρόλα βάζουμε μόλικο ελαιόλαδο (περίπου 6-8 κουταλιές της σούπας) και μόλις κάψει πολύ καλά, βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Αν δεν χωράνε, θα το σοτάρουμε σε δύο δόσεις.</p>
<p>2) Σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 4 λεπτά, το γυρίζουμε και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά.</p>
<p>3) Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον τοματοπελτέ, την κουνάμε από τα χερούλια για να πάει παντού και ξύνουμε τον πάτο της κατσαρόλας με την κουτάλα προσέχοντας μην διαλύσουμε το κοτόπουλο.</p>
<p>4) Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη  ντομάτα, το νερό και τα μπαχαρικά, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και μαγειρεύουμε για περίπου 40-50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.</p>
<p>5) Δέκα λεπτά πριν κατεβάσουμε το κοτόπουλο, ρίχνουμε τη μισή φέτα και τις ελιές και βράζουμε με ανοιχτό καπάκι.</p>
<p>6) Για το σερβίρισμα: Βράζουμε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό και τις καίμε σε ελαιόλαδο. Σερβίρουμε το κότοπουλο με την υπόλοιπη φέτα (αφού αφαιρέσουμε τα μπαχαρικά) και τις χυλοπίτες με την κεφαλογραβιέρα.</p>
</div>
<p><span>Words | Recipe | Food Styling:</span> Μαριλού Παντάκη</p>
<p><span>Photography:</span> Στυλιανός Παπαρδέλας</p>

Σχετικά άρθρα