Κοτόπουλο στην κατσαρόλα με λαχανικά

<h4>ΥΛΙΚA</h4>
<div class="list_content">
<ul>
<li>1 κοτόπουλο (1,5-2 κιλά), κομμένο σε μερίδες</li>
<li>1,2 λίτρο ζωμό κοτόπουλο</li>
<li>20 κλωνάρια θυμάρι</li>
<li>20 κλωνάρια μαϊντανό</li>
<li>10 γρ. πιπέρι μαύρο, σε κόκκους</li>
<li>2 φύλλα δάφνη</li>
<li>350 γρ. καρότα, κομμένα σε μεσαία καρέ</li>
<li>200 γρ. πράσα, κομμένα σε ροδέλες των 4 εκ.</li>
<li>200 γρ. κοκκάρια, καθαρισμένα</li>
<li>150 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε τέταρτα</li>
<li>150 γρ. σελινόριζα, κομμένη σε μεσαία καρέ</li>
<li>150 γρ. φινόκιο, κομμένο σε μεσαία καρέ</li>
<li>150 γρ. αρακά</li>
<li>ελαιόλαδο</li>
<li>χυμό λεμόνι</li>
<li>αλάτι</li>
</ul>
<p> </p>
<div id="directions" class="resizable">
<h4>ΕΚΤΕΛΕΣΗ</h4>
<p>Αλατίζουμε το κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές.</p>
<p>Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κοτόπουλο και τον ζωμό και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξαφρίζουμε καλά.</p>
<p>Προσθέτουμε το θυμάρι, τον μαϊντανό, το πιπέρι και τη δάφνη και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.</p>
<p>Σουρώνουμε σε σήτα και κρατάμε το κοτόπουλο και τον ζωμό του χωριστά.</p>
<p>Επαναφέρουμε τον ζωμό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τα καρότα, τα πράσα, τα κοκκάρια, τα μανιτάρια, τη σελινόριζα και το φινόκιο. Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.</p>
<p>Προσθέτουμε τον αρακά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη.</p>
<p>Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα με τα λαχανικά και προσθέτουμε ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.</p>
<p> </p>
<p>Πηγή: <a href="http://www.yiannislucacos.gr" target="_blank">http://www.yiannislucacos.gr</a></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα