Σουφλέ τυριού

<h4>Υλικά</h4>
<div class="row">
<div class="col-md-12 ingred-metric">
<ul class="ingred-list">
<li class="ingredient">1 κουτ. σούπας βούτυρο (αληθινό, αγελαδινό) για το άλειμμα + 25γρ. βούτυρο για την μπεσαμέλ</li>
<li class="ingredient">1 κουτ. σούπας αλεύρι</li>
<li class="ingredient">250ml γάλα φρέσκο ζεστό</li>
<li class="ingredient">6 αβγά, χωριστά κρόκους από ασπράδια</li>
<li class="ingredient">125γρ. γραβιέρα τριμμένη (ή οποιοδήποτε γλυκό τυρί, έμενταλ ή γκούντα)</li>
<li class="ingredient">1 κουτ. σούπας μαϊντανό</li>
<li class="ingredient">1 γεμάτο κουτ. γλυκού μουστάρδα</li>
<li class="ingredient">φρυγανιά ή παρμεζάνα για το σκεύος</li>
</ul>
<p class="ingredient"> </p>
<h4>Διαδικασία</h4>
<p class="ingredient">Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο, προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύετε και ρίχνετε το γάλα. Ανακατεύετε συνεχώς για 2 λεπτά, μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.<br /><br />Την κατεβάζετε από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα το τυρί, τη μουστάρδα, τον μαϊντανό και έναν έναν τους κρόκους.<br /><br />Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα ενσωματώνετε με πολύ απαλές κινήσεις στο μίγμα.<br /><br />Βουτυρώνετε το σκεύος και το πασπαλίζετε με τη φρυγανιά ή την παρμεζάνα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 20-25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το σουφλέ και να τριπλασιαστεί σε όγκο.<br /><br />Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina &amp; Olivia Webb</p>
<p class="ingredient">Πηγή: <a href="http://www.olivemagazine.gr" target="_blank">www.olivemagazine.gr</a></p>
<p class="ingredient"> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα