Burger με κινόα

<h4>Συστατικά</h4>
<ul class="tc-info-box-ul">
<li>1/2 φλ. κινόα</li>
<li>1 φλ. νερό</li>
<li>2 σκελίδες σκόρδο</li>
<li>3 κ.γ θυμάρι</li>
<li>1 κ.γ καπνιστή πάπρικα</li>
<li>425 γρ. φασόλια βρασμένα</li>
<li>1/2 φλ. καλαμπόκι βρασμένο (προαιρετικά)</li>
<li>1/2 φλ. πιπεριά κόκκινη</li>
<li>1 μέτριο κρεμμύδι</li>
<li>χυμό από ένα λεμόνι</li>
<li>1/3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις</li>
<li>Για το σερβίρισμα</li>
<li>ντομάτα σε φέτες</li>
<li>σπανάκι</li>
<li>αβοκάντο σε φέτες</li>
<li>κέτσαπ</li>
<li>4-6 ψωμάκια για burger</li>
</ul>
<p> </p>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p>Σε κατσαρόλα βάζουμε την κινόα με 2 σκελίδες σκόρδο και 1 κ.γ θυμάρι και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Την αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.<br /> Όσο βράζει η κινόα ετοιμάζουμε το καλαμπόκι, το κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά. Τα κόβουμε στο μέγεθος του καλαμποκιού και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Στην συνέχεια κάνουμε πουρέ τα φασόλια με ένα πιρούνι.<br /> Όταν γίνει η κινοά, ρίχνουμε τα φασόλια και την κινόα στο μπολ με τα κρεμμύδια και την πιπεριά και το καλαμπόκι. Προσθέτουμε το υπόλοιπο θυμάρι, την καπνιστή πάπρικα και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι. Αλατοπιπερόνουμε.<br /> Φτιάχνουμε τα μπιφτέκια στο μέγεθος που θέλουμε, τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολα και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 σε προθερμασμένο φούρνο, στα 15 λεπτά δεν ξεχνάμε να τα γυρίσουμε.<br /> Στρώνουμε κέτσαπ, τυρί χορτοφαγικό με γεύση τσένταρ, το μπιφτέκι, ντομάτα και από πάνω το αβοκάντο.</p>
<p>Πηγή: <a href="http://www.tzispot.com/" target="_blank">http://www.tzispot.com/</a></p>

Σχετικά άρθρα