Ψητός σολομός τυλιγμένος σε αμπελόφυλλα

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Γράφτηκε από ΜΟΡΑΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Διαιτολόγος-Διατροφολόγος</span><br /><span style="font-size: small;">Από την Επιστημονική Ομάδα του Διαιτολόγου-Διατροφολόγου Ευάγγελου Ζουμπανέα (www.diatrofi.gr)</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><strong>Τα αμπελόφυλλα έχουν πλούσια διατροφική αξία καθώς προσφέρουν στον οργανισμό μας φυτικές ίνες, φώσφορο, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, πρωτεΐνες και κάλιο. Έχουν λίγες θερμίδες όπως όλα τα φυλλώδη λαχανικά. Είναι καλή πηγή βιταμινών,</strong> βιταμίνης Α, βιταμίνης Κ και χαλκού. Περιέχουν επίσης και άλλες θρεπτικές ουσίες όπως: ω-3 και ω-6 λιπαρά, βιταμίνη C, βιταμίνες Β (Β1– θειαμίνη, Β2– ριβοφλαβίνη, Β3– νιασίνη, Β5– παντοθενικό οξύ και φυλλικό οξύ) και αντιοξειδωτικά.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;">ΥΛΙΚΑ</span></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">5×250 γραμμάρια φιλέτα σολομού (χωρίς δέρμα και κόκαλα)</span><br /><span style="font-size: small;">20 αμπελόφυλλα</span><br /><span style="font-size: small;">4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: small;">2 λεμόνια</span><br /><span style="font-size: small;">Φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span><br /><span style="font-size: small;">Αλάτι</span></p>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;">ΕΚΤΕΛΕΣΗ</span></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><strong>Προθερμαίνετε το φούρνο</strong> στους 200ο C στον αέρα. Λαδώνετε ελαφρά ένα πυρέξ για να βάλετε τον σολομό.</span><br /><span style="font-size: small;"><strong>Πλένετε καλά τα φύλλα και τα στραγγίζετε.</strong> Βάζετε τα φύλλα στο πυρέξ με τη γυαλιστερή-«καλή» πλευρά προς τα πάνω, για να καλύψουν το κάτω μέρος του πυρέξ. Τοποθετείτε τα φιλέτα σολομού από πάνω.</span><br /><span style="font-size: small;"><strong>Στύβετε το ένα λεμόνι πάνω από τα φιλέτα</strong> και το άλλο το κόβετε φέτες και βάζετε από μια φέτα σε κάθε σολομό. Αλατοπιπερώνετε.</span><br /><span style="font-size: small;"><strong>Διπλώνετε τα φύλλα γύρω από τα φιλέτα σολομού</strong> και τοποθετείτε και τα υπόλοιπα από πάνω για να κρατηθούν τα φύλλα στη θέση τους. Δένετε τα φύλλα με σπάγκο κουζίνας και περιχύνετε το ελαιόλαδο με λίγο νερό. Τοποθετείτε στον φούρνο το πυρέξ και ψήνετε για 20-25 λεπτά.</span><br /><strong><span style="font-size: small;">Σερβίρετε σε πιάτα το σολομό σας.</span></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><br /></span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><br /></span></p>

Σχετικά άρθρα