Χοιρινές μπριζόλες με αρωματικά

<p><strong>4 χοιρινές μπριζόλες</strong></p>
<p><strong>Για τη μαρινάτα:</strong><br /> 1 ½ φλ. ξηρό λευκό κρασί<br /> 4 κουταλιές ελαιόλαδο<br /> 3 σκελίδες σκόρδο<br /> 1 λεμόνι ο χυμός και το ξύσμα<br /> 2 κουταλιές φρέσκο δεντρολίβανο<br /> 1 κουταλιά ρίγανη<br /> 1 κουταλιά μουστάρδα<br /> 1 κουταλάκι αλάτι<br /> 1 πρέζα πιπέρι</p>
<p><strong>ΕΚΤΕΛΕΣΗ</strong></p>
<ol>
<li>Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ αναμιγνύετε όλα τα υλικά της μαρινάτας. Τοποθετείτε μέσα στο μπολ τις μπριζόλες, το σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 10-12 ώρες ή για ολόκληρο το βράδυ. Κατά διαστήματα γυρίζετε το κρέας για να μαριναριστούν ομοιόμορφα οι μπριζόλες.</li>
<li>Την επομένη βάζετε τις μπριζόλες σε ένα ταψί, το σκεπάζετε με το καπάκι του ή με αλουμινόχαρτο και ψήνετε τις μπριζόλες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, για 30 λεπτά.</li>
<li>Ξεσκεπάζετε το φαγητό και ψήνετε ακόμα 10 λεπτά από την κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθούν οι μπριζόλες.</li>
</ol>
<p> </p>
<p>Πηγή: <a href="http://www.xrysessyntages.com/" target="_blank">http://www.xrysessyntages.com/</a> </p>

Σχετικά άρθρα