Μελιτζανόσαλατα αγιορείτικη

<p><strong>Τα υλικά μας</strong></p>
<p>1 κιλό μελιτζάνες με τα κοτσάνια τους (4 μελιτζάνες)</p>
<p>1 πιπεριά Φλωρίνης</p>
<p>1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο (ή και παραπάνω)</p>
<p>2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ή βασιλικό ή δυόσμο ψιλοκομμένο</p>
<p>1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη (προαιρετικά)</p>
<p>2-3 κουταλιές ελαιόλαδο</p>
<p>2 κουταλιές της σούπας καλό ξύδι (π.χ. βαλσαμικό)</p>
<p> </p>
<p><strong>Προετοιμασία</strong></p>
<p>Βάζουμε τις μελιτζάνες στον φούρνο ολόκληρες και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μία ώρα περίπου. Αν αρχίσουν να μυρίζουν, δεν ανησυχούμε γιατί αυτό θα τους δώσει μια καπνιστή γεύση. Την πιπεριά Φλωρίνης μπορούμε να τη βάλουμε στο φούρνο 20 λεπτά πριν βγάλουμε τις μελιτζάνες.</p>
<p>Όταν οι μελιτζάνες είναι έτοιμες, τις αφήνουμε να κρυώσουν και πιάνοντας τις από το κοτσάνι τις αφαιρούμε το φλούδι προσεκτικά για να μην καούμε.</p>
<p>Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τις μελιτζάνες και καθαρίζουμε την πιπεριά, την οποία ψιλοκόβουμε.</p>
<p>Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, χωρίς πολύ δύναμη για να μη διαλύσει τελείως η μελιτζάνα, δεν την θέλουμε αλοιφή.</p>
<p> </p>
<p>Πηγή: <a href="https://lovefood.gr/" target="_blank">https://lovefood.gr/</a> </p>

Σχετικά άρθρα