Iconic Pancakes

<p>Pancakes μπορούμε να φτιάξουμε με κάθε κάθε αλεύρι που βρίσκουμε στην αγορά. Για να είναι αφράτα θα χρειαστεί να αφήσουμε τη ζυμή για λίγη ώρα στο ψυγείο ή σε θερμοκρασία δωματίου. Για μία πιο healthy εκδοχή, δοκιμάστε τα με μέλι, χυμό λεμονιού και κανέλα.</p>
<p><strong>Υλικά για 12 τεμ</strong></p>
<p>2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του</p>
<p>1 κ.γ. baking powder</p>
<p>1 κ.γ. αλάτι</p>
<p>1 κ.γ ζάχαρη</p>
<p>2 αβγά</p>
<p>2 κούπες γάλα πλήρες</p>
<p>1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο</p>
<p>1 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο για το τηγάνισμα</p>
<p><strong>Για το σερβίρισμα</strong></p>
<p>Πραλίνα φουντουκιού, λιωμένη σοκολάτα, τυρί κρέμα, κρέμα καραμέλας, μαρμελάδα, μέλι, φιστικοβούτυρο, maple syrup, φρούτα εποχής.</p>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p>Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 4 πρώτα υλικά. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με ένα mixer τα υγρά υλικά και τα ενώνουμε με το μείγμα των στερεών υλικών. Θα πρέπει να έχουμε έναν σχετικά σφιχτό χυλό. Αφήνουμε για 30΄λεπτά στο ψυγείο ή ακόμη καλύτερα για ένα βράδυ. Με τον τρόπο αυτό η ζύμη ωριμάζει και τα pan cakes γίνονται πολύ αφράτα.</p>
<p>Ψήνουμε τα pan cakes  σε καυτό τηγάνι που έχουμε περάσει με ελάχιστο ελαιόλαδο ή βούτυρο.</p>
<p>Σερβίρουμε ζεστά, με τα συνοδευτικά της επιλογής μας.</p>
<p> </p>
<p>Πηγή: <a href="https://thefoodieanarchist.wordpress.com/" target="_blank">https://thefoodieanarchist.wordpress.com/</a> </p>

Σχετικά άρθρα