Ο Πατριάρχης Μόσχας στο Συνοδικό Μέγαρο

Στο Συνοδικό μέγαρο, στη Μονή Πετράκη, βρίσκεται από το πρωί ο πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος, ο οποίος, με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, συζητούν θέματα που έχουν σχέση με τη συνεργασία των δύο Εκκλησιών στον τομέα του θρησκευτικού τουρισμού, καθώς και τρόπους σύσφιγξης των σχέσεων, μέσω της ανταλλαγής ιερών λειψάνων.

Στη συνέχεια, ο πατριάρχης Μόσχας θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό και νωρίς το απόγευμα θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη και από εκεί για το Άγιον Ορος.

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, ενώπιον των μελών της Ιεράς Συνόδου, τίμησε τον Ρώσο προκαθήμενο με τη μεγαλύτερη διάκριση της Εκκλησίας, το παράσημο του Αποστόλου Παύλου.

Προσφωνώντας τον Ρώσο προκαθήμενο, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα λόγω της οικονομικής κρίσης, επισημαίνοντας ότι η επίσκεψη του Ρώσου Πατριάρχη συμπίπτει με αυτή τη δύσκολη εποχή για τη χώρα μας αλλά και για πολλές άλλες, και τόνισε την ευθύνη των Εκκλησιών απέναντι στο λαό, ιδιαίτερα σ’ αυτή την περίοδο. “Μεγάλη η ευθύνη της διακονίας μας σε αυτές τις συνθήκες, κατά τις οποίες η οικονομική δυσπραγία δοκιμάζει τις ανθρώπινες σχέσεις και οξύνει την σύγχρονη ασυνεννοησία

Σχετικά άρθρα