Ζυμαρικά με σπανάκι

16 Μαΐου 2017

Υλικά Συνταγής

  • 1/4 φλ ελαιόλαδο
  • 2 φλ. μικρό ζυμαρικό (κοφτό μακαρονάκι ή φιογκάκια ή χυλοπιτάκι κλπ.)
  • 2 φρ. κρεμμύδια τρυφερά με τα φύλλα τους
  • 350 γραμ. σπανάκι χοντροκομμένο
  • 2 κ.σ άνηθο
  • 2 κ.σ δυόσμο
  • 250 γραμ. ανθότυρο ή τυρί κρέμα
  • 50 γραμ. τυρί ροκφόρ ή φέτα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 10 ντοματίνια ή 5 λιαστές ντομάτες
 

Εκτέλεση

Για τα ζυμαρικά με σπανάκι, ζεσταίνουμε πρώτα λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμυδια για 2′. Προσθέτουμε το σπανάκι  και αφήνουνε να πιει τα υγρά του. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα μυρωδικά και τα τυριά.

Αλέθουμε στο μπλέντερ τα σοταρισμένα υλικά. Αφήνουμε στην άκρη.

Βράζουμε τα ζυμαρικά για λίγα λεπτά.  Τα στραγγίζουμε, τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα σπανάκι. Ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε στα πιάτα, με τρίμματα ανθότυρο και ψιλοκομενη λιαστή ντομάτα ή ντοματίνια.

 

ΠΗΓΗ http://www.argiro.gr/ 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ