ΕΔΕ για τη ληστεία στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»

16 Μαΐου 2017

Εντολή για διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης εξέδωσε η διοίκηση του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», μετά τη διάρρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Γαστρεντερολογικό και το Πνευμονολογικό Τμήμα.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Γεώργιο Δενδραμή, οι δράστες παραβίασαν τις πόρτες των Τμημάτων και έκλεψαν μηχανήματα αξίας 400.000 ευρώ. Έρευνα πραγματοποιεί παράλληλα και η Ασφάλεια Αττικής, που εξετάζει το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του αντικαρκινικού νοσοκομείου.

Αθόρυβα και χωρίς να τους αντιληφθούν, οι ιδιωτικοί αστυνομικοί και το προσωπικό του νοσοκομείου έδρασαν οι διαρρήκτες που αφαίρεσαν ιατρικά μηχανήματα μεγάλης αξίας.

Στις 8 το πρωί οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου διαπίστωσαν ίχνη διάρρηξης στον πρώτο όροφο του κεντρικού κτιρίου όπου βρίσκονται το Γαστρεντερολογικό και Πνευμονολογικό Διαγνωστικό Τμήμα.

Οι δράστες έσπασαν τις εισόδους των δύο τμημάτων και με χειρουργικές κινήσεις αφαίρεσαν μηχανήματα που νέκρωσαν τις νευραλγικές μονάδες του «Αγίου Σάββα» που εξυπηρετούσαν και ασθενείς νοσοκομείων της Αττικής αλλά και της περιφέρειεας.

Το προσωπικό του νοσοκομείου μιλάει για στοχευμένη ενέργεια που προκάλεσε δυσλειτουργία στα τμήματα και ήδη ακυρώθηκαν ραντεβού με ασθενείς.

Η διοίκηση διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση ενώ παράλληλη έρευνα πραγματοποιεί και η Ασφάλεια Αττικής, που εξετάζει το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του αντικαρκινικού νοσοκομείου.

Πηγή: ΕΡΤ


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ