Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα στέκεται σταθερή

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε είχε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Βεστερβέλε εξερχόμενος του Μεγάρου ανέφερε πως έγινε συζήτηση για την ανάπτυξη στη Ευρώπη και κυρίως στην Ελλάδα. Σημείωσε, δε, ότι έχουμε καλές ειδήσεις, πως στην Ελλάδα έχει αρχίσει κάτι να κινείται, ενώ τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό να αντιμετωπιστεί το δύσκολο πρόβλημα της ανεργίας.

Επίσης αποσυνέδεσε τις εξελίξεις στη χώρα μας και το ενδεχόμενο νέου κουρέματος του δημοσίου χρέους από τις γερμανικές εκλογές ενώ, μετά από ερώτηση για τα τελευταία γεγονότα στη Αίγυπτο, είπε ότι πρέπει να επανέλθει η ηρεμία και ο διάλογος.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν επίσης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης.

Μπροστά στις κάμερες, ο πρωθυπουργός είπε ότι βρισκόμαστε στο μέσο μιας πολιτικής και γεωπολιτικής περιδίνησης στην περιοχή αλλά μέσα σε αυτή τη δύσκολη περίσταση η Ελλάδα στέκεται σταθερή. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, κι αν κοιτάξετε πίσω πριν ένα χρόνο ποιος θα το σκεφτόταν, επισήμανε ο κ. Σαμαράς.

Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα τα πράγματα να πάνε καλύτερα και τόνισε ότι η σταθερότητα συμβάλει στο να δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη που όλοι θέλουμε.

Από την πλευρά του, ο κ. Βεστερβέλε είπε ότι το μήνυμα του είναι σεβασμός, αλληλεγγύη και ενθάρρυνση. “Πιστεύω ότι το καράβι ξεκινά όταν είσαι στην ακτή, και τα πανιά της Ελλάδας είναι προς την ανάπτυξη που θα φέρει περισσότερη ευημερία στο μέλλον στους ανθρώπους αυτής τη χώρας” σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει.

Αναφερόμενος στο ταξίδι του στο Βερολίνο, ο πρωθυπουργός είπε στον κ. Βεστερβέλ ότι εχθές διεξήχθη μια καλή σύσκεψη για την ανεργία των νέων, η οποία θα συνεχιστεί στο Παρίσι αργότερα και τόνισε ότι πρέπει να εστιάσουμε σε αυτό πρόβλημα.

Σχετικά άρθρα