Σούπα βελουτέ πατάτα και καρότο

18 Μαΐου 2017

Υλικά

  • 2 κρεμμύδια
  • 2 μεγάλες πατάτες
  • 2 πράσα
  • 10-12 μεσαία καρότα
  • 1 1/2 λίτρο ζωμό κοτόπουλο ή νερό
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
  • 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος (προεραιτικά)

Για το σερβίρισμα

Κρουτόνς ή flakes παρμεζάνας ή γιαούρτι στραγγιστό ή χοντροτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

1. Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μεγάλους κύβους και τα σωτάρουμε για 5-6 λεπτά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με το ελαιόλαδο.

2. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ζωμό και αφήνουμε να βράσει για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες και τα καρότα.

3. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιούμε τη σούπα με το blender χειρός  (να ένα φοβερό hand blender από την Philips )

4. Ξαναβάζουμε τη σούπα στη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και την κρέμα και ξαναβράζουμε άλλα 2-3 λεπτά.

5. Σερβίρουμε αμέσως.

Tip: Για πιο φίνο αποτέλεσμα, περάστε τη σούπα από λεπτό σιτάκι μετά το τελευταίο βράσιμο.

 

ΠΗΓΗ https://www.madameginger.com/


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
akis3 adTechParam +174717+43397+54 - adTechUnit 6
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ