Σούπα βελουτέ πατάτα και καρότο

<p><strong>Υλικά</strong></p>
<ul>
<li>2 κρεμμύδια</li>
<li>2 μεγάλες πατάτες</li>
<li>2 πράσα</li>
<li>10-12 μεσαία καρότα</li>
<li>1 1/2 λίτρο ζωμό κοτόπουλο ή νερό</li>
<li>4 κ.σ. ελαιόλαδο</li>
<li>Αλάτι και πιπέρι</li>
<li>2 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό</li>
<li>3 κ.σ. κρέμα γάλακτος (προεραιτικά)</li>
</ul>
<p><strong>Για το σερβίρισμα</strong></p>
<p>Κρουτόνς ή flakes παρμεζάνας ή γιαούρτι στραγγιστό ή χοντροτριμμένο πιπέρι</p>
<p> </p>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p dir="ltr">1. Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μεγάλους κύβους και τα σωτάρουμε για 5-6 λεπτά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με το ελαιόλαδο.</p>
<p dir="ltr">2. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ζωμό και αφήνουμε να βράσει για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες και τα καρότα.</p>
<p dir="ltr">3. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιούμε τη σούπα με το blender χειρός  (<a href="http://www.philips.gr/c/home-cooking/650-w-metal-bar-chopper-1-accessory-hr1680_00/prd/" target="_blank">να ένα φοβερό hand blender από την Philips </a>)</p>
<p dir="ltr">4. Ξαναβάζουμε τη σούπα στη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και την κρέμα και ξαναβράζουμε άλλα 2-3 λεπτά.</p>
<p dir="ltr">5. Σερβίρουμε αμέσως.</p>
<p dir="ltr"><strong>Tip</strong>: Για πιο φίνο αποτέλεσμα, περάστε τη σούπα από λεπτό σιτάκι μετά το τελευταίο βράσιμο.</p>
<p dir="ltr"> </p>
<p dir="ltr">ΠΗΓΗ <a href="https://www.madameginger.com/" target="_blank">https://www.madameginger.com/</a></p>

Σχετικά άρθρα