Χοιρινή τηγανιά

<p><strong>Υλικά</strong></p>
<p class="ingredient reveal">  2 κ.σ. ελαιόλαδο</p>
<p class="ingredient reveal"><span class="ingredient-btns">  </span><span class="text">500 γρ. χοιρινό μπούτι κομμένο σε μπουκιές</span></p>
<p class="ingredient reveal"><span class="ingredient-btns">  </span><span class="text">1/2 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο</span></p>
<p class="ingredient reveal"><span class="ingredient-btns">  </span><span class="text">1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο</span></p>
<p class="ingredient reveal"><span class="ingredient-btns">  </span><span class="text">1/2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά</span></p>
<p class="ingredient reveal"><span class="ingredient-btns">  </span><span class="text">αλάτι</span></p>
<p class="ingredient reveal"><span class="ingredient-btns">  </span><span class="text">φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></p>
<p class="ingredient reveal"><span class="ingredient-btns">  </span><span class="text">3/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί</span></p>
<p class="ingredient reveal"><span class="ingredient-btns">  </span><span class="text">1 ζωμός λαχανικών MAGGI "Σαν της μαμάς"</span></p>
<p class="ingredient reveal"><span class="ingredient-btns">  </span><span class="text">1/2 κ.σ. μουστάρδα</span></p>
<p class="ingredient reveal"><span class="ingredient-btns">  </span><span class="text">1/2 κ.γλ. ρίγανη</span></p>
<p class="ingredient reveal"><span class="ingredient-btns">  </span><span class="text">χυμός από 1/2 λεμόνι</span></p>
<p> </p>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p><strong><br /></strong></p>
<p>Σε τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας για περίπου 5 λεπτά, ώσπου να ροδίσει.</p>
<p>Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί, προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών MAGGI “Σαν της μαμάς” στην καρδιά του φαγητού και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μουστάρδα και περιχύνουμε την τηγανιά. Αφήνουμε να μαγειρευτεί για 20 λεπτά.</p>
<p>Μόλις έχουν απορροφηθεί όλα τα υγρά του κρέατος και έχει μείνει μόνο το λάδι του στο τηγάνι, προσθέτουμε τη ρίγανη και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε την τηγανιά ζεστή, περιχύνοντας με τον χυμό λεμονιού. </p>
<p><em>Η συνταγή για εύκολη χοιρινή τηγανιά αποτελεί μέρος του βιβλίου μαγειρικής του Τάσου Αντωνίου "Για να μην ξαναπείς ποτέ Μαμά Πεινάω" το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. </em></p>
<p>ΠΗΓΗ <a href="http://www.mamapeinao.gr/" target="_blank">http://www.mamapeinao.gr/</a></p>

Σχετικά άρθρα