Χοιρινή τηγανιά

18 Μαΐου 2017

Υλικά

  2 κ.σ. ελαιόλαδο

  500 γρ. χοιρινό μπούτι κομμένο σε μπουκιές

  1/2 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

  1/2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά

  αλάτι

  φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  3/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί

  1 ζωμός λαχανικών MAGGI "Σαν της μαμάς"

  1/2 κ.σ. μουστάρδα

  1/2 κ.γλ. ρίγανη

  χυμός από 1/2 λεμόνι

 

Εκτέλεση


Σε τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας για περίπου 5 λεπτά, ώσπου να ροδίσει.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί, προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών MAGGI “Σαν της μαμάς” στην καρδιά του φαγητού και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μουστάρδα και περιχύνουμε την τηγανιά. Αφήνουμε να μαγειρευτεί για 20 λεπτά.

Μόλις έχουν απορροφηθεί όλα τα υγρά του κρέατος και έχει μείνει μόνο το λάδι του στο τηγάνι, προσθέτουμε τη ρίγανη και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε την τηγανιά ζεστή, περιχύνοντας με τον χυμό λεμονιού. 

Η συνταγή για εύκολη χοιρινή τηγανιά αποτελεί μέρος του βιβλίου μαγειρικής του Τάσου Αντωνίου "Για να μην ξαναπείς ποτέ Μαμά Πεινάω" το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. 

ΠΗΓΗ http://www.mamapeinao.gr/


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
akis3 adTechParam +174745+43396+54 - adTechUnit 6
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ