Σολομός μαριναρισμένος με ουίσκι

20 Μαΐου 2017

Υλικά για 6 άτομα

1 κομμάτι φιλέτο σολομού με την πέτσα του, γύρω στο 1 κιλό ή 6 κομμάτια φιλέτο (φρέσκα  ή κατεψυγμένα και ξεπαγωμένα)

σύνολο 1 κιλό περίπου με   την πέτσα τους

½ φλ. ουίσκι

1/4 φλ. σόγια σος

1/4 φλ. χυμό πορτοκαλιού

2 κουταλιές λάδι (ηλιέλαιο   ή αραβοσιτέλαιο)  + λίγο για άλειμμα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

ροζ πιπέρι σε σπόρους (προαιρετικά)

αλάτι, πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.      Αναμιγνύετε σε μια μη μεταλλική λεκάνη το ουίσκι με τη σόγια σος, το πορτοκάλι, το λάδι και το σκόρδο και βάζετε μέσα το φιλέτο (ή τα φιλέτα) του ψαριού. Το γυρίζετε για να πιάσει μείγμα παντού, σκεπάζετε τη λεκάνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 1 ή και περισσότερη ώρα.

2.      Ζεσταίνετε καλά το γκριλ του φούρνου και βάζετε μέσα μια σχάρα πάνω από ένα ταψί (για να μαζεύει τα υγρά) για να ζεσταθεί καλά (όταν η σχάρα ζεσταθεί καλά, το ψάρι δεν κολλάει).

3.      Αλατοπιπερώνετε το φιλέτο (ή τα φιλέτα), λαδώνετε τη σχάρα, το βάζετε απάνω με την πέτσα προς τα κάτω.

4.      Το ψήνετε κάτω από το γκριλ για 5-6 περίπου λεπτά (σε απόσταση 10 εκ. περίπου από την εστία), ύστερα κατεβάζετε τη σχάρα στην πιο κάτω θέση και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 10 περίπου λεπτά, μέχρι που το φιλέτο (ή τα φιλέτα) να γίνει αδιαφανές και να ξασπρίσει πέρα για πέρα.

5.      Βγάζετε το φιλέτο από τη σχάρα και το σερβίρετε, αν θέλετε, πασπαλισμένο με ροζ πιπέρι σε σπόρους.

ΠΗΓΗ http://www.xrysessyntages.com/

 

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
O φόβος για το μέλλον
Κανένας μας δεν γνωρίζει τι επιφυλάσσει...
Θέλει τόλμη για τον κάθε άνθρωπο να φύγει από το σκοτάδι
Η πορεία προς τη γνώση του εαυτού δεν...
Μπορείτε να κατορθώσετε το ακατόρθωτο
Αν πιστεύετε ότι είστε ανίκανοι να...