Σπιτική λεμονάδα

<p><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά</strong></span></p>
<ul>
<li dir="ltr"><span style="font-size: small;">1 κιλό ζάχαρη</span></li>
<li dir="ltr"><span style="font-size: small;">330ml νερό</span></li>
<li dir="ltr"><span style="font-size: small;">χυμό περίπου από 1,5 κιλό λεμόνια</span></li>
</ul>
<p dir="ltr"><span style="font-size: small;"><br /></span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Εκτέλεση</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας το νερό και τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι για να διαλυθεί η ζάχαρη. Η αναλογία είναι οριακή, κάνει το πιο πυκνό σιρόπι που μπορεί να γίνει. Αφήνουμε να κρυώσει.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Μετράμε πόσο είναι το σιρόπι ζάχαρης και προσθέτουμε ίδια ποσότητα στυμμένο χυμού φρέσκου λεμονιού. Χρησιμοποιείστε οποιοδήποτε δοχείο και για τις δύο μετρήσεις. Ανακατεύουμε και είναι έτοιμο.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Διατηρείται για 3 μήνες στο ψυγείο. Αν φροντίσετε να κλείσει αεροστεγώς, διατηρείται και εκτός ψυγείου.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Φτιάχνουμε λεμονάδα αναμιγνύοντας σιρόπι και νερό. Προτεινόμενη αναλογία αραίωσης 1 προς 3, 4 ή 5 ανάλογα με το γούστο σας.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Εκτός από νερό, αραιώνεται και με σόδα για να γίνει sparkling.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><br /></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Προτάσεις σερβιρίσματος:</span></p>
<ul>
<li dir="ltr"><span style="font-size: small;">γαρνίρουμε με κλωναράκι φρέσκου δυόσμου</span></li>
<li dir="ltr"><span style="font-size: small;">προσθέτουμε λεπτοκομμένες φέτες λάϊμ και λεμονιού φρέσκιες, ή κατεψυγμένες, σαν παγάκια!</span></li>
<li dir="ltr"><span style="font-size: small;">φτιάχνουμε παγάκια με ξύσμα λεμονιού και λάϊμ – αποκτούν χρώμα και άρωμα και όταν λιώσουν ελευθερώνουν το ξύσμα στο ποτήρι</span></li>
<li dir="ltr"><span style="font-size: small;">βάζουμε σαν παγάκια παγωμένες ολόκληρες μικρές φράουλες ή κομμένες φέτες -παγάκια από μεγαλύτερες φράουλες</span></li>
<li dir="ltr"><span style="font-size: small;">αν φτιάξουμε ολόκληρη κανάτα για πολλούς φίλους και είναι η εποχή ανθοφορίας, προσθέστε άνθη λεμονιάς μέσα στην κανάτα. Είναι τόσο ρομαντικό και ανοιξιάτικο!</span></li>
</ul>
<p dir="ltr"><span style="font-size: small;"><br /></span></p>
<p dir="ltr"><span style="font-size: small;">ΠΗΓΗ </span><a style="font-size: small;" href="http://www.tastefull.gr/" target="_blank">http://www.tastefull.gr/</a></p>
<div><span style="font-size: small;"> </span></div>

Σχετικά άρθρα