Φάβα. Απλή και νόστιμη

19 Μαΐου 2017

Υλικά

α) Για το μαγείρεμα

2 φλιτζάνες φάβα

νερό

1 μεγάλο κρεμμύδι

3 κουταλιές σούπας λάδι

1 κουταλιά αλάτι

 

β) για το σερβίρισμα

λάδι, μαϊντανό, ψιλοκομμένο κρεμμύδι κατά βούληση

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τη φάβα από ξένα σώματα, την ξεπλένουμε και την βάζουμε σε κρύο νερό να βράσει. Μόλις πάρει βράση και βγάλει μπόλικο αφρό, την σουρώνουμε σε μεγάλο σουρωτήρι και την ξεπλένουμε. Την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με 4 φλιτζάνες νερό , το κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια και το λάδι. ΔΕΝ βάζουμε τώρα το αλάτι.

Αφήνουμε να βράσει και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του ματιού (Η κουζίνα μου έχει μέχρι το 9 διαβάθμιση στα μάτια και χαμηλώνω στο 5 ή 6). Όταν σχεδόν εξαντληθεί το νερό προσθέτουμε κι άλλο, κι άλλο, κι άλλο….(μoυ πήρε σήμερα άλλες 5 φλιτζάνες εκτός από τις 4 πρώτες). Δεν την ανακατεύουμε με κουτάλα, αλλά κουνάμε την κατσαρόλα κατά διαστήματα, γιατί αλλιώς «τσικνώνει». Όταν πια έχει χυλώσει κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλάτι.

Αν δεν μας αρέσει να είναι κοκκώδης η αίσθηση που θα αφήνει στο στόμα, την αλέθουμε ή στο διαβολάκι ή μέσα στην κατσαρόλα με το mini primmer. Πάντως καλό είναι να μην είναι εντελώς βελουτέ κατά τη γνώμη μου (σ’ άλλους αρέσει σαν κρέμα). Την σερβίρουμε σε δοχείο που να αντέχει την θερμοκρασία της και την αφήνουμε να κρυώσει εκτός ψυγείου (ακόμη κι αν είναι ελαφρά νερουλή, μέχρι να κρυώσει στερεοποιείται). Βγήκαν 3 μπολ βάζουμε σε κάθε πιάτο την ποσότητα που θέλουμε και ψιλοκόβουμε κρεμμύδι και μαϊντανό. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο καλής ποιότητας.

ΠΗΓΗ https://www.cretangastronomy.gr/ 

 

Δοκιμάστε ακόμα:

Σαλάτα λάχανο με φάβα

Σούπα φάβας με καβουρδισμένα φουντούκια

Αραβικές πίτες στον φούρνο με φάβα και σαρδέλες!

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
akis3 adTechParam +43397+174853 - adTechUnit 0
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Victor Hugo
Η Σκέψη της ημέρας
Victor Hugo