Μαρουλοσαλάτα με φρέσκα κρεμμυδάκια και λαδολέμονο μουστάρδας

19 Μαΐου 2017

Υλικά

  • 2 μαρούλια, καθαρισμένα από τα χοντρά εξωτερικά φύλλα, ψιλοκομμένα για σαλάτα
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού άνηθος (χωρίς τα χονδρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζ. καλαμπόκι κονσέρβας, κατά προτίμηση βιολογικό, καλά στραγγισμένο

Για το λαδολέμονο

  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
  • 1 κουτ. σούπας στραγγιστό γιαούρτι
  • χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη
  • 75 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση

Σε ένα μπολάκι βάζω όλα τα υλικά για το λαδολέμονο και τα ανακατεύω πολύ καλά με ένα πιρούνι, ώστε να φτιάξω ένα λείο και κρεμώδες, σχετικά παχύρρευστο μείγμα.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω όλα τα υλικά της σαλάτας και τα ανακατεύω καλά. Περιχύνω με το λαδολέμονο και ανακατεύω. Μεταφέρω σε μεγάλη και βαθιά πιατέλα και σερβίρω αμέσως.
Αν ετοιμάσω από νωρίς τη σαλάτα δεν ρίχνω το λαδολέμονο, παρά την τελευταία στιγμή πριν το σερβίρισμα.

 

ΠΗΓΗ http://dinanikolaou.gr/ 

 

Διαβάστε ακόμα:

Σαλάτα με κατσαρό μαρούλι, αχλάδια και ψητό κατσικίσιο τυρί


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
akis3 adTechParam +174869+174759+54 - adTechUnit 6
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ