«Ξάφρισαν» πάνω από ένα εκατ. ευρώ μέσω ΑΤΜ

Λεία συνολικού ύψους 1.153.600 ευρώ μέσω αναλήψεων από ΑΤΜ είχαν κατορθώσει να αποσπάσουν ένας άνδρας και μια γυναίκα πραγματοποιώντας ύποπτες αναλήψεις με κάρτες τραπεζικού Ιδρύματος, που εδρεύει στις Δυτικές Ινδίες. Οι συλληφθέντες, στο διάστημα του προηγούμενου μήνα περίπου, πραγματοποίησαν πολύ μεγάλες και ύποπτες αναλήψεις από Α.Τ.Μ. υποκαταστημάτων Τραπεζικών Ιδρυμάτων, .

Οι δυο ύποπτοι συνελήφθησαν στις 27 Μαΐου, ύστερα από ύποπτες αναλήψεις χρημάτων από Α.Τ.Μ. Τραπεζών, σε περιοχή της Αθήνας. Στην κατοχή τους βρέθηκαν 14 τραπεζικές κάρτες, τύπου Maestro τραπεζικού Ιδρύματος, που εδρεύει στις Δυτικές Ινδίες, με τις οποίες πραγματοποιούσαν τις ύποπτες αναλήψεις.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε, περιλαμβάνει επιπλέον δύο άτομα για τη συμμετοχή τους στις παράνομες δραστηριότητες. Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν στα αδικήματα της απάτης με υπολογιστή, της απάτης, της πλαστογραφίας και της πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ο 42χρονος κατηγορείται επιπλέον και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ η ως άνω δικογραφία περιλαμβάνει ακόμα δύο (2) άτομα, τα οποία αναζητούνται προκειμένου να εξακριβωθεί και ταυτοποιηθεί πλήρως η συμμετοχή τους στις παραπάνω παράνομες δραστηριότητες.

Αναλυτικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, που περιήλθαν στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για οργανωμένη δράση ατόμων που προβαίνουν σε συστηματικές αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών από Α.Τ.Μ., με τη χρήση “ύποπτων

Σχετικά άρθρα