Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τους εργαζόμενους Ναυπηγείων Ελευσίνας

Σε εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή συνάντηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Θοδωρή Δρίτσα, Α’ Πειραιά και Νησιών, Υπεύθυνου Τομέα Άμυνας, Δημήτρη Στρατούλη, Β’ Αθηνών, Υπεύθυνου Τομέα Εργασίας, Βασίλη Χατζηλάμπρου, Αχαΐας, Μέλους της ΕΕΚΕ Άμυνας, και των συνεργατών των βουλευτών Αλέξη Μητρόπουλου, Αττικής, Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, Καστοριάς, με αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας, αποτελούμενη από τους κ.κ. Νικόλαο Γκουντούρη, Δημήτρη Κόλλια και Νικόλαο Παπανικολαόυ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του Σωματείου Εργαζομένων όταν η Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Βουλής την κατάθεση της με αριθμό 535/101/31.5.13 Τροπολογίας των Υπουργών Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ως αυτοτελούς Σχεδίου Νόμου και την απόσυρσή της από την Ημερήσια Διάταξη της Ολομέλειας της Τρίτης, 4/6/2013, ώστε αυτή να μην συζητηθεί με την επείγουσα διαδικασία, σε άσχετο Νομοσχέδιο.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ παρουσίασαν προς τους εργαζόμενους τα επιχειρήματα με βάση τα οποία η επικύρωση της τροποποίησης της σύμβασης απαιτεί σοβαρή αξιολόγηση των δεδομένων, ώστε να μην επαναληφθούν για μια ακόμη φορά τα ίδια λάθη που έχουν οδηγήσει τα Ναυπηγεία σε κατάρρευση. Στόχος μας εξήγησαν οι βουλευτές είναι η εξασφάλιση σταθερής απασχόλησης με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και η κατοχύρωση του δημόσιου συμφέροντος, ώστε επιτέλους τα Ναυπηγεία να μην πτωχεύσουν και να μην ξανακλείσουν και το Πολεμικό Ναυτικό να παραλάβει τις πυραυλακάτους.

Μεταξύ πολλών άλλων, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία των εργαζομένων ότι για να είναι έγκυρη η τροποποίηση της σύμβασης απαιτείται τουλάχιστον η γνωμοδότηση από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, από το Ελεγκτικό Συνέδριο και από την Ειδική Διαρκή Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων, όπως επίσης ότι ο ανάδοχος θα έπρεπε να είχε αποσύρει την αίτηση πτώχευσης, την οποία έχει καταθέσει.

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αγωνία τους για την εξασφάλιση της εργασίας τους, και οι βουλευτές απάντησαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ ταυτίζεται απολύτως και διαβεβαιώνει ότι ακριβώς σε αυτήν την κατεύθυνση αναπτύσσει τις πρωτοβουλίες του. Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη σοβαρότητα και τη συνέπεια με την οποία η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ αντιμετωπίζει τέτοια κρίσιμα και δύσκολα θέματα.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την δήλωση και από τις δυο πλευρές της επιθυμίας τους να συνεχίσουν τον διάλογο πάνω στα επίκαιρα ζητήματα της ναυπηγικής βιομηχανίας με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότησή της και την εξασφάλιση των εργαζομένων.

Σχετικά άρθρα