Ρεβιθάδα με μελιτζάνες και πιπεριές

<div class="ingredients">
<h3 class="label-above stage-title"><span style="font-size: small;">Υλικά: </span></h3>
<ul class="ingredient-list">
<li class="ingredient"><span style="font-size: small;"><span class="amount">500 γρ.</span><span class="name">ρεβίθια</span></span></li>
<li class="ingredient"><span style="font-size: small;"><span class="amount">1/2 φλιτζάνι του τσαγιού</span><span class="name">ελαιόλαδο</span></span></li>
<li class="ingredient"><span style="font-size: small;"><span class="amount">1</span><span class="text-before-ingredient">ξερό</span><span class="name">κρεμμύδι</span><span class="text-after-ingredient">ψιλοκομμένο</span></span></li>
<li class="ingredient"><span style="font-size: small;"><span class="amount">2</span><span class="name">καρότα</span><span class="text-after-ingredient">καθαρισμένα και τριμμένα</span></span></li>
<li class="ingredient"><span style="font-size: small;"><span class="amount">1</span><span class="name">κόκκινη πιπεριά</span><span class="text-after-ingredient">σε ροδέλες</span></span></li>
<li class="ingredient"><span style="font-size: small;"><span class="amount">1</span><span class="name">πράσινη πιπεριά</span><span class="text-after-ingredient">σε ροδέλες</span></span></li>
<li class="ingredient"><span style="font-size: small;"><span class="amount">1 ματσάκι</span><span class="name">μαϊντανός</span><span class="text-after-ingredient">χοντροκομμένος</span></span></li>
<li class="ingredient"><span style="font-size: small;"><span class="amount">1/4 κουταλάκι του γλυκού</span><span class="name">μπαχάρι</span></span></li>
<li class="ingredient"><span style="font-size: small;"><span class="amount">1/2 κουταλάκι του γλυκού</span><span class="name">κόλιανδρο</span></span></li>
<li class="ingredient"><span style="font-size: small;"><span class="amount">1 κουταλάκι του γλυκού</span><span class="name">κόκκινο γλυκό πιπέρι</span></span></li>
<li class="ingredient"><span style="font-size: small;"><span class="amount">8</span><span class="name">μελιτζάνες</span><span class="text-after-ingredient">κομμένες σε φέτες και τηγανισμένες</span></span></li>
<li class="ingredient"><span style="font-size: small;"><span class="amount">5-6</span><span class="text-before-ingredient">μεγάλες</span><span class="name">ντομάτες</span><span class="text-after-ingredient">σε φέτες</span></span></li>
<li class="ingredient"><span style="font-size: small;"><span class="amount">300 γρ.</span><span class="text-before-ingredient">κίτρινα</span><span class="name">τυριά</span><span class="text-after-ingredient">τριμμένα ( γκούντα, ρεγκάτο κ.λ.π.)</span></span></li>
<li class="ingredient"><span style="font-size: small;"><span class="amount">7-8 κουταλιές της σούπας</span><span class="name">αλεύρι</span></span></li>
<li class="ingredient"><span style="font-size: small;"><span class="name">φρυγανιά</span><span class="text-after-ingredient">για το πασπάλισμα του ταψιού</span></span></li>
<li class="ingredient"><span class="name" style="font-size: small;">αλάτι-πιπέρι</span></li>
</ul>
</div>
<div class="instructions">
<h3 class="label-above clearfix"> </h3>
<h3 class="label-above clearfix"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση: </span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Μουσκεύουμε από το προηγούμενο βράδυ για 12 περίπου ώρες τα ρεβίθια σε χλιαρό νερό με 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μια κουταλιά της σούπας σόδα μαγειρική.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Την επόμενη μέρα σουρώνουμε το νερό και ξεπλένουμε 5-6 φορές τα ρεβίθια.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσουν, μέχρι να μαλακώσουν ξαφρίζοντας τα συγχρόνως.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Σ’ ένα κατσαρολάκι διαλύουμε το αλεύρι με 2 ποτήρια χλιαρό ζωμό από τα ρεβίθια, ρίχνουμε λίγο αλάτι και βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να γίνει ένας μέτριος χυλός.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα, ή λίγο αλεύρι, αφού πρώτα το διαλύσουμε σε λίγο νερό, προκειμένου να έχουμε μια απαλή κρέμα.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί, το πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά, στρώνουμε μία στρώση μελιτζάνες και από πάνω τα ρεβίθια, που τα έχουμε ανακατέψει σ’ ένα μπολ με τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το μαϊντανό.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο, το μπαχάρι, το κόκκινο πιπέρι και κουνάμε το ταψί δεξιά, αριστερά και γύρω γύρω για να πάνε τα μπαχαρικά και το αλάτι παντού.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Κατόπιν απλώνουμε τα τριμμένα τυριά και μετά την κρέμα αλευριού.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Συνεχίζουμε τοποθετώντας πάνω από την κρέμα τις υπόλοιπες μελιτζάνες, μετά τις φέτες ντομάτας και αλατοπιπερώνουμε.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Ψήνουμε στους 190-200°C στον αέρα για 50 περίπου λεπτά.</span></p>
<p> </p>
<p><span style="font-size: small;">ΠΗΓΗ <a href="https://www.sintagesmamas.com/" target="_blank">https://www.sintagesmamas.com/</a> </span></p>
<p><span style="font-size: small;">Φωτογραφία: <a href="https://www.nytimes.com/" target="_blank">https://www.nytimes.com/</a></span></p>
<p> </p>
<p><span style="font-size: small;">Δοκομάστε ακόμα:</span></p>
<p><span style="color: #0000ff; font-size: small;"><a href="https://boro.gr/162021/melitzanes-pshtes-me-pligoyri" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Μελιτζάνες Ψητές με Πλιγούρι </span></a></span></p>
<p><span style="color: #0000ff; font-size: small;"><a href="https://boro.gr/165963/arwmatiko-pilafi-me-revythia-kai-fileto-psarioy" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Αρωματικό πιλάφι με ρεβύθια και φιλέτο ψαριού</span></a></span></p>
<p><span style="color: #0000ff; font-size: small;"><a href="https://boro.gr/166123/piperies-me-feta-sto-foyrno" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Πιπεριές με φέτα στο φούρνο </span></a></span></p>
</div>
<p> </p>

Σχετικά άρθρα