Μπορείς να τρώς ζυμαρικά όταν είσαι έγκυος ή θηλάζεις;

<div class="meta-author">
<div class="meta-author-wrapped" style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Γράφτηκε απο <span class="vcard author"><span class="fn">Βασιλική Κούργια / Διαιτολόγος-Διατροφολόγος</span></span></span></div>
<div class="meta-author-wrapped" style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><span class="vcard author"><span class="fn">Από την Επιστημονική Ομάδα του Διαιτολόγου-Διατροφολόγου Ευάγγελου Ζουμπανέα (<a href="http://www.diatrofi.gr">www.diatrofi.gr</a>)</span></span></span></div>
<div class="meta-author-wrapped" style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><span class="vcard author"><span class="fn"><br /></span></span></span></div>
</div>
<div class="entry-content">
<p style="text-align: justify;"><em><strong><span style="font-size: small;">Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού οι περισσότερες γυναίκες έχουν  την ψευδαίσθηση ότι τα ζυμαρικά παχαίνουν ή ότι αυξάνουν υπερβολικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα  με την  ανησυχία ότι θα προκληθεί  διαβήτης κύησης.</span></strong></em></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Η  πραγματικότητα είναι ότι <strong>τα ζυμαρικά</strong> αποτελούν μια  εξαιρετική πηγή ενέργειας  <strong>για την εγκυμοσύνη</strong> <strong>και τον θηλασμό.</strong> Είναι μια τροφή μου δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το υπόλοιπο "διατροφικό βασίλειο" καθότι πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες (αργή απορρόφηση από τον οργανισμό), φυτικές ίνες, μικροθορεπτικά στοιχεία απαραίτητα για την λειτουργία του μεταβολισμού, φτωχό σε λιπαρά και χοληστερίνη αλλά και σε νάτριο. Συγκεκριμένα αποτελεί μια άριστη επιλογή  κυρίως όταν συνδυαστεί με την απαραίτητη ποσότητα πρωτεΐνης δηλαδή  κρέας, κοτόπουλο, ψάρι, τυρί, αυγό σε συνδυασμό με   μια σαλάτα εποχής.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">  <strong>Tips, πώς να τα φάμε χωρίς να παχύνουμε!</strong></span></p>
<ul>
<li style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><strong>Αποφύγετε</strong> την κατανάλωση ζυμαρικών μεσημέρι και βράδυ.</span></li>
<li style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><strong>Επιλέξτε</strong> μικρές μερίδες και συνδυάστε τα με μια μερίδα πρωτεΐνης και σαλάτα και να επιτύχετε γρήγορο αίσθημα κορεσμού.</span></li>
<li style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><strong>Επιλέξτε</strong> ζυμαρικά από αγνές πρώτες ύλες χωρίς συντηρητικά και χρωστικές.</span></li>
<li style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><strong>Προτιμήστε</strong> τα ζυμαρικά ολικής ή από κριθάρι ή με λαχανικά αποτελούν μια πιο υγιεινή επιλογή πλούσια σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, και θρεπτικά στοιχεία.</span></li>
<li style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><strong>Σε περίπτωση</strong> που είστε λάτρης των ζυμαρικών και συνηθίζετε να τρωτέ πάνω από ένα πιάτο δοκιμάστε να φάτε πρώτα την σαλάτα.</span></li>
<li style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><br /></span></li>
</ul>
</div>

Σχετικά άρθρα