Γαρίδες φούρνου

<div class="ingredients">
<p><strong><span style="font-size: small;">Υλικά</span></strong></p>
<ul class="ingredient-items">
<li>
<p><span style="font-size: small;">Γαρίδες μεσαίες <span class="note">30-40 τεμ καθαρισμένες φρέσκιες ή κατεψυγμένες</span></span></p>
</li>
<li>
<p><span style="font-size: small;">Πορτοκάλι <span class="note">1 τεμ τον χυμό του και 2 φλούδες</span></span></p>
</li>
<li>
<p><span style="font-size: small;">Λεμόνι <span class="note">1 τεμ μεσαίο</span></span></p>
</li>
<li>
<p><span style="font-size: small;">Ελαιόλαδο <span class="note">1/2 φλιτζάνι τσαγιού</span></span></p>
</li>
<li>
<p><span style="font-size: small;">Μουστάρδα <span class="note">1 κουταλάκι του γλυκού</span></span></p>
</li>
<li>
<p><span style="font-size: small;">Κάρυ <span class="note">1/2 κουταλάκι του γλυκού κοφτό</span></span></p>
</li>
<li>
<p><span style="font-size: small;">Αλάτι- πιπέρι</span></p>
</li>
<li>
<p><span style="font-size: small;">Πάπρικα γλυκιά <span class="note">1/2 κουταλάκι του γλυκού</span></span></p>
</li>
<li>
<p><span style="font-size: small;">Ούζο <span class="note">2 σφηνάκια</span></span></p>
</li>
<li>
<p><span style="font-size: small;">Ρίγανη ή θυμάρι <span class="note">1/2 κουταλάκι γλυκού</span></span></p>
</li>
</ul>
<p><span style="font-size: small;"><strong><br /></strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Εκτέλεση</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Βγάζουμε με μια οδοντογλυφίδα προσεκτικά το εντεράκι από το εσωτερικό της κάθε γαρίδας, τις πλένουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Στύβουμε σε μπολ το πορτοκάλι και βγάζουμε με το μαχαίρι δύο λεπτές φέτες. Στύβουμε και το λεμόνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο,την μουστάρδα,το κάρυ,το ούζο,αλάτι,πιπέρι, την πάπρικα,τη ρίγανη ή το θυμάρι και τα ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε τις γαρίδες σε ταψί ή σε πυρίμαχο σκεύος, περιχύνουμε με το μείγμα και βάζουμε ενδιάμεσα από τις γαρίδες τις φλούδες πορτοκαλιού.Καλύπτουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο  φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά, ενώ αφήνουμε άλλα 5 λεπτά να ψηθούν χωρίς την λαδόκολλα (ανάλογα τον φούρνο μας). Αφού ψηθούν αφαιρούμε τις φλούδες πορτοκαλιού κι είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε.</span></p>
<p><span class="note" style="font-size: small;">ΠΗΓΗ <span style="color: #0000ff;"><a href="http://www.chefoulis.gr/" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">http://www.chefoulis.gr/</span></a></span> </span></p>
<p><span class="note" style="font-size: small;"><br /></span></p>
<p><span class="note" style="font-size: small;">Δοκιμάστε επίσης:</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><a href="https://boro.gr/161332/garides-frikase-me-stamnagkathi" target="_blank">Γαρίδες Φρικασέ με Σταμναγκάθι</a></span></p>
<p><span style="font-size: small;"><a href="https://boro.gr/171877/risotto-me-garides" target="_blank">Risotto με γαρίδες</a></span></p>
<p><span style="font-size: small;"><a href="https://boro.gr/167523/garides-saganaki" target="_blank">Γαρίδες σαγανάκι </a></span></p>
<p><span class="note" style="font-size: small;"><br /></span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα