Κλέφτικο στο φούρνο

<p><strong>Υλικά</strong></p>
<p>μισό αρνάκι ή κατσικάκι</p>
<p>αλάτι – πιπέρι</p>
<p>150 γρ. βούτυρο</p>
<p>2-3 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια</p>
<p>250 γρ. παρμεζάνα (ή κεφαλοτύρι) τριμμένη ή κομμένη σε κύβους</p>
<p> </p>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p>Κόβουμε το κρέας σε μερίδες, το αλατοπιπερώνουμε, το αλείφουμε με το βούτυρο και προσθέτουμε το σκόρδο.</p>
<p>Σε μία πήλινη γάστρα βάζουμε πρώτα μία στρώση κρέας, μετά τυρί, μετά πάλι κρέας και το σκεπάζουμε με το καπάκι.</p>
<p>Τοποθετούμε τη γάστρα στο φούρνο και ψήνουμε για δυόμιση ώρες στους 180 βαθμούς.</p>
<p>ΠΗΓΗ <span style="color: #0000ff;"><a href="https://www.sintagesmamas.com/" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">https://www.sintagesmamas.com/</span></a></span></p>
<p>Φωτογραφία εξωφύλλου: Nate Gray (cphotoj) via flickr</p>
<p> </p>
<p>Δοκιμάστε επίσης:</p>
<p><a href="https://boro.gr/170825/mproysketes-me-pshto-arni-kai-eykolo-tsatnei-kremmydioy" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Μπρουσκέτες με ψητό αρνί και τσάτνεϊ κρεμμυδιού</span></a></p>
<p><a href="https://boro.gr/154717/arwmatiko-mpergker-me-kima-arnioy" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Αρωματικό μπέργκερ με κιμά αρνιού</span></a></p>

Σχετικά άρθρα