Μυλοκόπι καρπάτσιο

<p>Μερίδες: 2<br /> <br /> <strong>Υλικά<br /> </strong>200 γρ φρέσκο φιλέτο μυλοκόπι</p>
<p>2 κουταλιές ελαιόλαδο </p>
<p>2 κουταλιές χυμό λεμόνι</p>
<p>Ξύσμα από ένα λεμόνι </p>
<p>1 κουταλάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό </p>
<p>1 πρέζα αλάτι </p>
<p>Φρεσκοτριμμένο πιπέρι</p>
<p>1 φρέσκο τσίλι<br /> <br /> <strong>Εκτέλεση<br /> </strong>Το πιο βασικό βήμα που θέλει προσοχή είναι η επιλογή και το καθάρισμα του ψαριού. Εκτός από το μυλοκόπι μπορούμε να επιλέξουμε και άλλα  ψάρια όπως σφυρίδα, μαγιάτικο ή λαβράκι. Ζητάμε πάντα το πιο φρέσκο ψάρι από τον ψαρά μας και το φιλέτο κοντά στην κοιλιά που είναι πιο μαλακό και πιο χοντρό.<br /> Με προσοχή καθαρίσουμε την πέτσα και αφαιρούμε όλα τα κόκαλα. </p>
<p>Μπορούμε να διατηρήσουμε το καθαρισμένο ψάρι στο ψυγείο για 1-2 μέρες, τυλιγμένο σε μεμβράνη, οπότε έχουμε κάνει το πρώτο και βασικό βήμα από την προηγούμενη μέρα. </p>
<p>Για την ετοιμασία του καρπάτσιο ψαριού θα πρέπει το ψάρι να είναι κρύο για να κοπεί πιο εύκολα σε λεπτές φέτες. </p>
<p>Κόβουμε το ψάρι με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι στο πάχος που επιθυμούμε και τοποθετούμε τις φέτες του ψαριού σε ένα πιάτο. </p>
<p>Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το αλάτι, το μαϊντανό και λίγο ψιλοκομμένο τσίλι. Τα ανακατεύουμε και με ένα κουταλάκι προσθέτουμε το μείγμα αυτό πάνω από τις φέτες του ψαριού. </p>
<p>Τρύβουμε από πάνω λίγο πιπέρι και αφήνουμε το καρπάτσιο ψαριού να τραβήξει όλα τα αρώματα για 10 λεπτά. </p>
<p>ΠΗΓΗ <span style="color: #0000ff;"><a href="http://www.alwayshungry.gr/" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">http://www.alwayshungry.gr/</span></a></span></p>
<p> </p>
<p>Δοκιμάστε επίσης:</p>
<p><a href="https://boro.gr/158392/default" target="_blank">Ψάρι στο φούρνο με πατάτες και ντομάτα</a></p>
<p><a href="https://boro.gr/168915/rizoto-me-kalamaria-tzintzer-kai-ksysma-lemonioy" target="_blank">Ριζότο με καλαμάρια, τζίντζερ και ξύσμα λεμονιού</a></p>
<p><a href="https://boro.gr/132691/mparmpoynakia-sth-ladokolla" target="_blank">Μπαρμπουνάκια στη λαδόκολλα!</a></p>

Σχετικά άρθρα