<p><strong>Υλικά</strong></p>
<p>Για 10-12 ντοματίνια</p>
<p>2-3 κουταλιές ελαιόλαδο</p>
<p>2-3 κουταλιές βαλσάμικο ξύδι (ή 2 κουταλιές κοινό ξύδι και 1 κουταλιά πετιμέζι)</p>
<p>Αλάτι (κατά προτίμηση ανθό αλατιού)</p>
<p> </p>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p>Στο τηγάνι: Πλένουμε πολύ καλά τα ντοματάκια και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε τηγάνι και προσθέτουμε τα ντοματάκια. Επειδή το ελαιόλαδο τινάζεται, τα σκεπάζουμε.</p>
<p>Σε 2-3 λεπτά ξεσκεπάζουμε το τηγάνι και τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Αν συνεχίζει το λάδι να τινάζεται ξανασκεπάζουμε αλλιώς αφήνουμε ξεσκέπαστο.</p>
<p>Όταν είναι έτοιμα (να έχει μαραθεί η φλούδα και να έχει γίνει όσο σκούρα μας αρέσει) προσθέτουμε το βαλσάμικο ή το κοινό ξύδι στο οποίο έχουμε διαλύσει το πετιμέζι. Αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις, αλατίζουμε και είναι έτοιμα!</p>
<p>Στο φούρνο: Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά (εκτός του αλάτι) και τα βάζουμε σε πυρέξ σε μια στρώση. Τα βάζουμε στο γκριλ στην πιο ψηλή σχάρα του φούρνου και τα ψήνουμε και από τις 2 πλευρές.</p>
<p> </p>
<p>Παρατηρήσεις:</p>
<p>1)Η σάλτσα είναι πολύ νόστιμη και με τα χόρτα και σε ωμές σαλάτες και με τα ζυμαρικά. Μπορούμε λοιπόν να διπλασιάσουμε τα υλικά της αν τα θέλουμε για τέτοιες εφαρμογές. Δοκιμάστε διάφορες αναλογίες μέχρι να επιτύχετε αυτό που σας αρέσει, με 5-6 ντοματάκια. Εμείς έχουμε καταλήξει σε ίσες ποσότητες ξυδιού-λαδιού.</p>
<p>2)Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κρέμα βαλσάμικου . Ακόμη, αν μας αρέσουν ακόμα πιο γλυκές γεύσεις μπορούμε να πασπαλίσουμε τα ντοματίνια με ελάχιστη ζάχαρη, κατά προτίμηση καστανή.</p>
<p>3)Ανάλογα με το πού θα τα χρησιμοποιήσουμε μπορούμε να αρωματίσουμε τα ντοματίνια με αρισμαρί, σκόρδο και άλλα αρωματικά (ταιριάζουν σε χρήσεις για τυρί κρέμα και για ζυμαρικά)</p>
<p>4)Αφήστε τα ντοματάκια να «καψαλιστούν» όσο σας αρέσει. Σε άλλους αρέσουν με τη φλούδα απλώς μαραμένη και κάπως ζωντανή σάρκα και σε άλλους με φλούδα καψαλισμένη.</p>
<p>5)Αν δεν θέλουμε να σκάσει η φλούδα τους, τα τρυπάμε σε 1-2 σημεία με ένα πιρούνι. Εγώ προτιμώ να ανοίξουν λίγο για να τα «πιάσει» το λαδόξυδο. Άλλοι τα κόβουν στα δύο ή στα τέσσερα γι αυτό το λόγο αλλά είναι πιο όμορφα ολόκληρα.</p>
<p>ΠΗΓΗ <span style="color: #0000ff;"><a href="https://www.cretangastronomy.gr/" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">https://www.cretangastronomy.gr/</span></a></span></p>
<p> </p>
<p>Δοκιμάστε επίσης:</p>
<p><span style="color: #0000ff;"><a href="https://boro.gr/170427/fakoryzo-me-karamelwmena-kremmydia" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Φακόρυζο με καραμελωμένα κρεμμύδια</span></a></span></p>
<p><span style="color: #0000ff;"><a href="https://boro.gr/163005/xoirina-paidakia-karamelwmena-me-bbq-sauce" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Χοιρινά παϊδάκια καραμελωμένα με bbq sauce</span></a></span></p>
<p><span style="color: #0000ff;"><a href="https://boro.gr/143853/mprizolakia-me-mpalsamiko-kai-karamelwmena-laxanika" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Μπριζολάκια με μπαλσάμικο και καραμελωμένα λαχανικά!</span></a></span></p>