Ήρθε το καλοκαίρι, φορέστε κίτρινο!

Φέτος πρωταγωνιστής του καλοκαιριού αναδεικνύεται το κίτρινο που παρουσιάστηκε σε ολόκληρο το φάσμα του, από το πιο παστέλ μέχρι το πιο έντονο, από το πιο ψυχρό μέχρι το πιο θερμό! Το χρώμα αυτό, αν και έντονο, ταιριάζει σε όλους αρκεί να διαλέξουμε τη σωστή απόχρωση και να ακολουθήσουμε κάποιους κανόνες που θα μας προσθέσουν έξτρα στιλ:

  • Οι σκούρες αποχρώσεις του κίτρινου και του μουσταρδί θα δώσουν χρώμα και λάμψη στο πολύ ανοιχτό, ροζ δέρμα. Ακόμα, το παστέλ κίτρινο θα το κάνει να φαίνεται πιο ζωηρό. Σκεφτείτε τα χρώματα του βουτύρου, του σταχυού και του κεχριμπαριού.
  • Για μεσαίας τονικότητας, σταρένιο δέρμα προτιμήστε τα πιο φωτεινά, έντονα κίτρινα που θα το αναδείξουν. Είναι ο τόνος των περισσότερων από εμάς, σαν μεσογειακός λαός, και στη πραγματικότητα ταιριάζει τέλεια με του λεμονιού, του ηλιοτροπίου και της πιπεριάς.
  • Οι τυχερές με σκουρόχρωμο δέρμα μπορούν να φορέσουν σχεδόν όλη τη γκάμα του κίτρινου αν και το ιδανικό θα ήταν να αποφύγετε τα νέον και πολύ έντονα κίτρινα γιατί ίσως η τόσο μεγάλη αντίθεση μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολές.
  • Σε οποιαδήποτε περίπτωση, όλοι οι τόνοι του κίτρινου αναδεικνύουν καλύτερα το, έστω και ελάχιστα, μαυρισμένο δέρμα. Ακόμα και τα πολύ λευκά δέρματα, που δύσκολα παίρνουν χρώμα, θα αποκτήσουν χρυσαφένια λάμψη δίπλα στο σωστό κίτρινο.
  • Τέλος, αν και πάλι το κίτρινο στα ρούχα σας κάνει να νιώθετε άβολα, και επειδή ο βασικότερος κανόνας ομορφιάς είναι να αισθάνεστε άνετα με οτιδήποτε φοράτε, τα αξεσουάρ σε αυτή την απόχρωση θα σας βοηθήσουν να αγκαλιάσετε την τάση.

Σχετικά άρθρα