Μπισκότα με δημητριακά

<p><span style="font-size: small;"><strong>Y</strong><strong>λικά</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">·  100 γρ. αλεύρι μαλακό</span></p>
<p><span style="font-size: small;">·  1 πρέζα αλάτι</span></p>
<p><span style="font-size: small;">·  1 κ.γλ. μαγειρική σόδα</span></p>
<p><span style="font-size: small;">·  85 γρ. ζάχαρη</span></p>
<p><span style="font-size: small;">·  85 γρ. μαύρη ζάχαρη</span></p>
<p><span style="font-size: small;">·  100 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου</span></p>
<p><span style="font-size: small;">·  1 αυγό μεγάλο</span></p>
<p><span style="font-size: small;">·  1 φακελάκι βανίλια</span></p>
<p><span style="font-size: small;">·  130 γρ. νιφάδες βρώμης</span></p>
<p><span style="font-size: small;">·  50 γρ. σταφίδες</span></p>
<p><span style="font-size: small;">·  50 γρ. σταγόνες σοκολάτας</span></p>
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Εκτέλεση</strong><strong></strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">1. Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">2. Σε άλλο μπολ βάζουμε την κρυσταλλική και τη μαύρη ζάχαρη. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να γίνουν κρέμα και να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και τα χτυπάμε καλά μέχρι να απορροφηθεί το αυγό από το μείγμα.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">3. Βάζουμε το αλεύρι και σε χαμηλή ταχύτητα το ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, τις σταφίδες και τη σοκολάτα. Τα ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">4. Στρώνουμε λαμαρίνες με λαδόκολλα ή ψήνουμε σε φύλλο σιλικόνης. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160οC, στον αέρα, πολύ καλά. Με ένα κουτάλι σούπας αφήνουμε κουταλιές από το μείγμα πάνω στη λαδόκολλα. Μεταξύ τους πρέπει να έχουν κενό 5 εκ. γιατί απλώνουν πολύ.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">5. Ψήνουμε μέχρι η επιφάνεια των μπισκότων να αρχίσει να ροδίζει, γύρω στα 14΄. Στα μισά του ψησίματος αλλάζουμε θέση στις λαμαρίνες, βάζουμε την κάτω πάνω και την πάνω κάτω, για να ψηθούν πιο σωστά τα μπισκότα. Αφήνουμε λίγο τα μπισκότα να σταθεροποιηθούν και τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">ΠΗΓΗ<a href="http://www.mamapeinao.gr/"> http://www.mamapeinao.gr</a></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Δοκιμάστε επίσης:</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><a href="https://boro.gr/148427/default" target="_blank">Μπισκότα αμυγδάλου</a></span></p>
<p><span style="font-size: small;"><a href="https://boro.gr/135310/mpiskota-troyfes" target="_blank">Μπισκότα τρούφες!</a></span></p>

Σχετικά άρθρα