Γεμιστές πιπεριές με κρέμα φέτας

<h2><strong><span style="font-size: small;">Υλικά </span></strong></h2>
<ul dir="ltr">
<li><span style="font-size: small;">6 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης (μικρές και ίσιες αν βρούμε)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">250 γρ. φέτα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ. σ. στραγγιστό γιαούρτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 κ. σ. ελαιόλαδο + έξτρα για το ράντισμα </span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ. σ. άνηθο, ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">πιπέρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 φέτα ψωμί</span></li>
<li><span style="font-size: small;">6 οδοντογλυφίδες</span></li>
</ul>
<p><strong><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></strong></p>
<ol id="yui_3_17_2_1_1496216457541_767" dir="ltr">
<li><span style="font-size: small;">Κόβω το κοτσάνι της κάθε πιπεριάς σαν καπάκι οριζόντια και την αδειάζω όλα τα σπόρια της. Φυλάω τα «καπάκια» τους γιατί θα μου χρειαστούν έπειτα για να τις κλείσω. Τις πλένω καλά και εσωτερικά και τις τοποθετώ κάθετα με το άνοιγμα προς τα κάτω να στραγγίξουν καλά όλο το νερό.</span></li>
<li><span style="font-size: small;">Εν τω μεταξύ φτιάχνω την γέμιση σε ένα μέτριο μπολ. Θρυμματίζω την φέτα με τα χέρια και στη συνέχεια πιέζοντας με ένα πιρούνι. Προσθέτω το γιαούρτι ανακατεύοντας να γίνει ένα με την φέτα και ρίχνω επίσης το ελαιόλαδο.</span></li>
<li><span style="font-size: small;">Ψιλοκόβω το άνηθο και το κρεμμυδάκι, τα οποία ενσωματώνω στο μίγμα δίνοντας χρώμα σ’ αυτό. Τελειώνω με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.</span></li>
<li><span style="font-size: small;">Τεμαχίζω την φέτα του ψωμιού σε καρεδάκια.</span></li>
<li><span style="font-size: small;">Γεμίζω όλες τις πιπεριές  με τη γέμιση φέτας, κλείνω την κάθε μια με ένα κομματάκι ψωμί και από πάνω σκεπάζω με το καπάκι (κοτσάνι) της. Ασφαλίζω κάθε πιπεριά (για να μην φύγει η γέμιση όσο θα ψήνεται) με μια οδοντογλυφίδα, περνώντας την διαγώνια πρώτα από το καπάκι της, μετά από το ψωμί και τέλος από το πλάι της πιπεριάς. </span></li>
<li><span style="font-size: small;">Τοποθετώ όλες τις πιπεριές σε ένα ταψάκι, τις ραντίζω από πάνω με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και η σάρκα τους να έχει ζαρώσει. Αν αρχίσουν να μαυρίζουν από πάνω και να καίγονται (μετά τα 20 πρώτα λεπτά) τις σκεπάζω με αλουμινόχαρτο.</span></li>
<li><span style="font-size: small;">Όταν ψηθούν τις βγάζω από τον φούρνο, αφαιρώ τις οδοντογλυφίδες και τις σερβίρω αμέσως ζεστές.<strong></strong></span></li>
</ol>
<div><span style="font-size: small;">ΠΗΓΗ <a href="http://www.paxxi.gr/">http://www.paxxi.gr/</a> </span></div>
<div><span style="font-size: small;"> </span></div>
<div><span style="font-size: small;">Δοκιμάστε επίσης:</span></div>
<div>
<p><span style="font-size: small;"><a href="https://boro.gr/162877/salata-me-laxano-piperies-flwrinhs-apo-vazo-kai-kapnisth-regga" target="_blank">Σαλάτα με λάχανο, πιπεριές Φλωρίνης και καπνιστή ρέγγα</a></span></p>
</div>
<p><span style="font-size: small;"><a href="https://boro.gr/142276/piperies-me-kagiana" target="_blank">Πιπεριές με καγιανά</a></span></p>

Σχετικά άρθρα