Μπριζολάκια αλ Λιμόνε

<h4 style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;"><strong><span style="font-size: small;">Υλικά για 4-6 άτομα</span></strong></span></h4>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">8 μπριζολάκια χοιρινά χωρίς κόκαλο</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">1 ζουμερό λεμόνι: χυμό και ξύσμα</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">100 γρ. αλεύρι</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">50ml ελαιόλαδο</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">40 γρ. βούτυρο Lurpak</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">100ml. λευκό κρασί</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">αλάτι, πιπέρι</span></p>
<h4 style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><strong><span style="color: #a68747;"><span style="color: #000000;">Εκτέλεση</span><br /></span></strong></span></h4>
<p><span style="font-size: small;"><strong>1.</strong> Βγάζετε τα χοιρινά μπριζολάκια από το ψυγείο και τα ακουμπάτε στη μεμβράνη του χαρτιού του κρεοπωλείου πάνω σε ξύλο. Βάζετε άλλη μια μεμβράνη ή λαδόκολλα από πάνω και τα χτυπάτε με σφυρί ή το ειδικό βαρίδι (ή τον πάτο από βαρύ τηγάνι, αν δεν έχετε άλλη εναλλακτική) ώστε να γίνουν γύρω στα 3 χιλιοστά πάχος. Εναλλακτικά, ζητάτε τη διαδικασία αυτή να την κάνει ο κρεοπώλης σας, τη στιγμή της αγοράς.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><span style="color: #a68747;"><strong>Σημείωση:</strong></span> Αυτή είναι μια απ’ τις ελάχιστες περιπτώσεις που βολεύει να βγάλουμε το κρέας απ’ το ψυγείο αμέσως πριν μαγειρέψουμε (και όχι δυο ώρες πριν, όπως συνήθως γράφω στις συνταγές μου),  δεδομένου ότι θα τα ψήσουμε μόνο 3′ και είναι πολύ λεπτά σε πάχος. Έτσι η χαμηλή εσωτερική θερμοκρασία του, λόγω της παραμονής στο ψυγείο, θα προστατεύσει το λεπτό αυτό κρέας απ’ το να παραψηθεί στο κέντρο.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>2.</strong> Ρίχνετε το αλεύρι σε ένα ταψάκι, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και αλευρώνετε ένα-ένα τα μπριζολάκια.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>3.</strong> Σε σχετικά δυνατή φωτιά, ρίχνετε σε μεγάλο τηγάνι το λάδι να κάψει για 1 λεπτό και μόλις αρχίσει να αχνίζει, βάζετε τη πρώτη δόση απ’ τα μπριζολάκια.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><strong><span style="color: #a68747;">Προσοχή:</span> </strong>Δεν τα στριμώχνετε ποτέ όλα μαζί, αλλά βάζετε πάντα μόνο όσα χωράνε άνετα στο τηγάνι που επιλέξατε. Αλλιώς θα πέσει η θερμοκρασία του τηγανιού και θα αρχίζουν να βγάζουν τους χυμούς τους, αντί να ψήνονται.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>4.</strong> Όσο μαγειρεύονται, βγάζετε το ξύσμα από ένα  λεμόνι και στύβετε τον χυμό του.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>5.</strong> Τα γυρνάτε με λαβίδα (ΠΑΝΤΑ), ανά 40” μέχρι τα 3’ ΜΟΝΟ, ώστε να καραμελώσουν εξωτερικά, μένοντας τρυφερά εσωτερικά και μετά τα αφαιρείτε απ’ το τηγάνι σε μια πιατέλα. Ψήνετε, σταδιακά όλα τα υπόλοιπα μπριζολάκια. Αφήνετε ένα λεπτό ανάμεσα στα ψησίματα για να ανεβαίνει η θερμοκρασία του τηγανιού, συμπληρώνοντας λάδι, εφόσον χρειάζεται.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>6.</strong> Αφού αφαιρέσετε και τα τελευταία ψημένα μπριζολάκια, βάζετε το βούτυρο στο τηγάνι να λιώσει και στη συνέχεια προσθέτετε το κρασί και το λεμόνι ανακατεύοντας συνεχώς για δύο λεπτά. Ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα ή σύρμα, προσπαθείστε να ενσωματώσετε στη σάλτσα όλα τα κομματάκια που έχουν τυχόν κολλήσει στο πάτο, γιατί είναι γεμάτα γεύση.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>7.</strong> Όταν η σάλτσα αρχίζει να δένει, σβήστε τη φωτιά και προσθέστε για μισό λεπτό τα μπριζολάκια ώστε να πάρουν το άρωμα και τη γεύση της σάλτσας, χωρίς να ξαναψηθούν.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">ΠΗΓΗ <a href="http://caruso.gr/">http://caruso.gr/</a></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Δοκιμάστε επίσης:</span></p>
<p><span style="font-size: small; color: #0000ff;"><a href="https://boro.gr/150089/xoirines-mprizoles-me-kapparh-kai-meli" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Χοιρινές μπριζόλες με κάππαρη και μέλι</span></a></span></p>
<p><span style="font-size: small; color: #0000ff;"><a href="https://boro.gr/128728/xoirines-mprizoles-me-ntomatinia-kai-piperies" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Χοιρινές μπριζόλες με ντοματίνια και πιπεριές</span></a></span></p>

Σχετικά άρθρα