Ταρτάκια με κολοκυθάκια

<h3 style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Υλικά συνταγής</span></h3>
<ul style="text-align: justify;">
<li><span style="font-size: small;">20 σφολιατάκια στρογγυλά</span></li>
<li><span style="font-size: small;">6 κολοκυθάκια μέτρια</span></li>
<li><span style="font-size: small;">4 αυγά</span></li>
<li><span style="font-size: small;">350 ml κρέμα γάλακτος</span></li>
<li><span style="font-size: small;">150 γρ. γραβιέρα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">100 γρ. μανούρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">60 γρ. βούτυρο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι, πιπέρι</span></li>
</ul>
<h3 style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση συνταγής</span></h3>
<ol>
<li style="text-align: justify;">
<p><span style="font-size: small;">Πλένετε τα κολοκυθάκια, πετάτε τις άκρες και τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες χωρίς να τα ξεφλουδίσετε. Βουτυρώνετε ελαφρώς 20 φορμάκια για ταρτάκια και  και στρώνετε τα σφολιατάκια.</span></p>
</li>
<li style="text-align: justify;">
<p><span style="font-size: small;">Τρίβετε τη γραβιέρα σε χοντρό τρίφτη και κομματιάζετε το μανούρι. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρετε τα κολοκυθάκια με το σκόρδο ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά 5’-6’. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.</span></p>
</li>
<li style="text-align: justify;">
<p><span style="font-size: small;">Σ’ ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά και την κρέμα γάλακτος με ένα πιρούνι μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι και τα ανακατεύετε καλά. Ζεσταίνετε το φούρνο στους 200° C.</span></p>
</li>
<li>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Πάνω στα σφολιατάκια βάζετε πρώτα τα κολοκυθάκια. Πασπαλίζετε με τη γραβιέρα, το μαϊντανό και σκορπίζετε το μανούρι. Περιχύνετε με το μείγμα αυγών-κρέμας. Ψήνετε τα ταρτάκια για περίπου 25’ σε ζεστό φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.</span></p>
</li>
</ol>
<div style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">ΠΗΓΗ: www.icookgreek.com</span></div>
<div style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><br /></span></div>
<div style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><br /></span></div>
<div style="text-align: justify;"><span style="color: #3366ff;"><strong><span style="font-size: small;">Διαβάστε ακόμα: </span></strong></span></div>
<div style="text-align: justify;"><a href="/138405/tarta-apo-kolokythia-me-krema-giaoyrtioy" target="_blank"><span style="color: #3366ff;"><strong><span style="font-size: small;">Τάρτα από κολοκύθια με κρέμα γιαουρτιού!</span></strong></span></a></div>
<div style="text-align: justify;"> </div>
<div style="text-align: justify;"><a href="/142723/tarta-me-kolokythakia-kai-amygdala" target="_blank"><strong><span style="font-size: small; color: #3366ff;">Τάρτα με Κολοκυθάκια και αμύγδαλα!</span></strong></a></div>
<div style="text-align: justify;"> </div>

Σχετικά άρθρα