Δεν πάει διακοπές ο ποντίφικας

Ο πάπας Φραγκίσκος προτίθεται φέτος να μην πάει διακοπές για να μείνει κοντά στους πιστούς που ζουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο.

Οι καθιερωμένες γενικές ακροάσεις των πιστών της Τετάρτης τους καλοκαιρινούς μήνες δεν θα γίνονται στην θερινή κατοικία του ποντίφικα, στην λίμνη του Καστέλ Γκαντόλφο – τριάντα χιλιόμετρα έξω από την Ρώμη – αλλά στην αίθουσα του πάπα Παύλου του Έκτου, στο Βατικανό, γράφει η εφημερίδα Ιλ Μεσατζέρο.

Ο πάπας φέρεται ότι εξέφρασε την επιθυμία του να μείνει εντός παπικού κρατιδίου και τον Αύγουστο για να σταθεί στο πλευρό των πολιτών που δεν μπορούν λόγω της κρίσης να πάνε ούτε μια ημέρα διακοπές.

Πάνω από το 50% των κατοίκων της ιταλικής πρωτεύουσας πρόκειται να περάσει όλο το φετινό καλοκαίρι εντός των τειχών της Αιώνιας Πόλης, κατά σχετικές εκτιμήσεις και προβλέψεις.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Αγίας Έδρας Πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι είπε ότι ο Αργεντινός ποντίφικας ίσως αναπαυθεί για λίγες ημέρες τον Ιούλιο, πριν από το ταξίδι του στην Βραζιλία – από τις 22 μέχρι τις 29 του μηνός – στο πλαίσιο της προγραμματισμένης συνάντηση των καθολικών νέων όλου του πλανήτη.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Λομπάρντι απέφυγε να απαντήσει ερωτηθείς αν ο Πάπας θα παραμείνει όλο τον Αύγουστο εντός του παπικού κρατιδίου.

Ο πάπας Φραγκίσκος δεν έχει μετακομίσει ακόμα στο διαμέρισμα όπου διέμειναν οι προκάτοχοί του, διότι θεωρεί ότι είναι “υπερβολικά μεγάλο και πολυτελές

Σχετικά άρθρα