Γιαουρτοπαγωτό

12 Ιουνίου 2017
Γράφτηκε απο Βασιλική Παπαδοπούλου / Διαιτολόγος - Διατροφoλόγος
Από την Επιστημονική Ομάδα του Διαιτολόγου-Διατροφολόγου Ευάγγελου Ζουμπανέα (www.diatrofi.gr)


Γιαουρτοπαγωτό

Το καλοκαίρι έφτασε!… Όσοι ψάχνετε την γλυκιά γεύση του παγωτού και φοβάστε πως θα πάρετε κιλά, μπορείτε να ασχοληθείτε με αυτή την απλή συνταγή και να είστε βέβαιοι πως και κάθε μέρα να τρώτε μια μικρή ποσότητα, δεν πρόκειται να σας παχύνει! Ιδανικό σαν λύση για τα παιδάκια μας που αγαπάμε και προστατεύουμε, καθώς δεν περιέχει ζάχαρη! Η γλυκόξινη γεύση του θα σας ξετρελάνει!

Υλικά:

  • γιαούρτι στραγγιστό(ή ακόμα και απλό 2%, για όσους δεν θέλουν λιπαρά στη διατροφή τους)
  • 5-6 ώριμες φράουλες (ή 8-10 ώριμα κεράσια χωρίς κουκούτσι και φλούδα ή 1 μπανάνα ή 1 ώριμο ροδάκινο ή όποιο φρούτο αγαπάμε)
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1/3 κ.γ. εσάνς βανίλιας ή λίγη φρέσκια βανίλια ή 1 βανιλίνη ή ακόμα και λίγο λικέρ

Εκτέλεση:

Σε μπλέντερ, ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε σε μικρά μπολάκια ή σε ειδικές θήκες για παγωτό και παγώνουμε το μίγμα. Τέλος καλό είναι να ξεπαγώσουμε για 10 λεπτά πριν το φάμε, γιατί το μίγμα κρυσταλλώνει λόγω του νερού και η γεύση του θυμίζει γρανίτα. Ενώ αν το φάμε με ξεπάγωμα 10 λεπτών, έχει πολύ καλύτερη γεύση!…

Πιθανοί συνδυασμού γεύσεων:

  1. Με κεράσι-γιαούρτι-μέλι-γιαούρτι-βανίλια και όταν είναι έτοιμο, ξεφορμάρουμε και ρίχνουμε πάνω του γλυκό κουταλιού βύσσινο
  2. Με μπανάνα-μέλι-ινδοκάρυδο-βανίλια-και νιφάδες πραγματικής σοκολάτας
  3. Με φράουλα-μέλι-γιαούρτι-βανίλια και νιφάδες λευκής σοκολάτας
  4. Με Αχλάδι-γιαούρτι-μέλι-βανίλια και χρωματιστή τρούφα
  5. Με Ροδάκινο-γιαούρτι-μέλι-βανίλια και μαρμελάδα Blueberries (μύρτιλο)
  6. Με όποιο φρούτο θέλετε κλπ… και με κομμάτια μπισκότου

Κάντε όποιο συνδυασμό αγαπάτε και να είστε σίγουροι πως θα σας αρέσει!


Διαβάστε ακόμα: 

Ένα δροσερό γλύκισμα για το καλοκαίρι: Blackberry frozen yogurt

Φτιάξτε το δικό σας Frozen Yogurt: 120 θερμίδες



ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
akis3 adTechParam +43395+176967+54 - adTechUnit 6
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ