Hacking σε συσκευές με λειτουργικό iOS μέσω ενός φορτιστή!

Ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας τής Τζώρτζια ετοιμάζονται να επιδείξουν σε συνέδριο ασφαλείας έναν φορτιστή, μέσω του οποίου μπορεί να εγκατασταθεί malware σε οποιαδήποτε συσκευή τρέχει iOS.

Οι ερευνητές αναφέρουν πως κατάφεραν να παρακάμψουν τους αμυντικούς μηχανισμούς τού iOS και να εγκαταστήσουν malware σε κάθε συσκευή της Apple με iOS, όπως το iPhone, χωρίς να χρειάζεται οι συσκευές να είναι “σπασμένες” και βεβαίως χωρίς να αντιληφθεί το παραμικρό ο χρήστης.

Για την πραγματοποίηση του εγχειρήματος, χρησιμοποιήθηκε μία συσκευή-μίνι υπολογιστής (BeagleBoard) η οποία είναι αρκετά πιο ογκώδης από τους φορτιστές της Apple, αλλά θα μπορούσε να κρυφτεί για παράδειγμα σε ένα σε ένα docking station, ένα δημόσιο σταθμό φόρτισης όπως αυτούς των αεροδρομίων, ή μία εξωτερική μπαταρία.

Η ομάδα των ερευνητών αναφέρει πως η παραβίαση μίας συσκευής με iOS μέσω του φορτιστή και της διαδικασίας που ανέπτυξαν διαρκεί λιγότερο από ένα λεπτό, ενώ τα αποτελέσματα της επίθεσης είναι δύσκολο να εντοπιστούν.

Πηγή:e-pcmag.gr

Σχετικά άρθρα